Kahramanmaraş merkezli depremin ardından depremzedelere yardımda bulunmak isteyen Bor ilçesinin Kılavuz köyünde yaşayan vatandaşlar, yardımlar için seferber oldu.

Bor ilçesine bağlı Kılavuz Köyü Sosyal Yardımlaşma Dayanışma ve Kalkınma Derneği Başkanı Ali Çayırlı, Bor Şeker Mahalle Muhtarı Remzi Atabey, Dernek üyeleri tarafından başlatılan kampanyada köy halkından verilen destekle depremzedeler için 37 bin 940 TL bağış toplandı.

Gerçekleştirilen kampanya hakkında açıklama yapan Dernek Başkanı Ali Çayırlı açıklamasında; “ Kıymetli köylümüz ve hemşerilerimizin, köyümüz adına göndermiş olduğu hayrı Allah kabul eylesin. Yardım toplanmasında en büyük emeği geçen Nevzat Akkoyun'a muhtarımız Remzi Atabey'e köyümüz adına teşekkürlerimizi sunuyoruz.

Yağmur duası için düzenlenen kampanyada önceden toplamış olduğumuz Hayır’da birikmiş olan emanet paraları Dernek Yönetim Kurulu ortak kararıyla Kahramanmaraş, Gaziantep, Urfa, Malatya, Diyarbakır, Adıyaman, Hatay, Osmaniye, Adana, Kilis ve Mardin şehirlerimizde ki depremzedelere yapıyoruz. İnşallah. Bu zor günleri atlatana kadar yaraları sarmaya katkı vermeye karar verdik. Bugün hayırsever köylülerimiz ve hemşerilerimizin göndermiş olduğu yardımı dernek üyeleriyle birlikte bankaya giderek AKUD hesabına yatırdık.

Emeği geçen herkesten Allah razı olsun. Herkesin duasını yardımını Mevla’m kabul etsin. Köyümüzden az çok demeden katkı yapan köylülerimize teşekkür ediyorum. Herkes de yardımını yaptı, .Allah hayırlarını kabul etsin” diye konuştu.

Niğde’deki Gülen Meryem Ana freski yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor Niğde’deki Gülen Meryem Ana freski yerli ve yabancı turistlerin ilgisini çekiyor

Editör: TE Bilişim