Bor  İlçesinde düzenlenen ilçe değerlendirme toplantısı Niğde Valisi Necmeddin Kılıç başkanlığında geçekleştirildi.

Video: Yasin YURTMEN
Fotoğraf: Muharrem TEMEL
Haber: Yasin BEKİŞ

ÜÇ BÖLÜM HALİNDE TOPLANTI GÖRÜNTÜLERİ SAYFANIN ALTINDA

İlginç açıklamaların ve diyalogların oluştuğu yaklaşık 2 saatlik video parça parça eklenecektir. 

Bor Belediyesi Yenimahalle Düğün  salonunda düzenlenen toplantıya, Vali Kılıç'ın yanı sıra İl Jandarma Komutanı Kıdemli Albay Ufuk Nayır, Vali Yardımcısı Abdullah Uçgun, İl Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclis Başkanı Mahmut Peşin, Bor Kaymakamı Abdullah Küçük,Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat,  Milli Eğitim Müdürü Halil İbrahim Yaşar, İl Özel İdare Genel Sekreteri Ali Nebol, hemen hemen bütün İl ve ilçe kurum müdürleri, belediye başkanları, il genel belediye meclis üyeleri   ve muhtarlar katıldı.


Vali Kılıç, yaptığı açılış konuşmasında; “Bor ilçesi maneviyatın yoğun olduğu ilçemizdir.Bir ilde kamu hizmetlerinde ihtiyaç duyulan koordinasyonun sağlanması konunun taraflarının birlikte olmaları, birlikte hedefe kilitlenmeleri ve birlikte sorunların çözümüne kafa yormalarıyla mümkündür. İldeki yatırımcı kuruluşlar, ildeki genel idare ve Türkiye Cumhuriyeti Anayasasının yüklediği görevleri üzerinde taşıyan İl İdare Şube Başkanları birlikte hareket ederek ‘Bor ilçesi için neler yapabiliriz?, Bor  ilçesinin sorunları nelerdir?, Bor  ilçesindeki sorunların çözümü noktasında gayretimiz ne olmalıdır?’ sorularına bu toplantı ile cevap arayacağız.” dedi. 

Açılış konuşmasının ardından Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ilçe hakkında brifing verdi ve 2014 yılında yapılan çalışmalar ile 2015 yılında yapılmaya başlanacak  ve bundan sonrada yapılacak olan çalışmalar hakkında görüş alışverişinde bulunuldu.Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat'ta gerçekleştirdiği konuşmada başta Vali Necmeddin Kılıç olmak üzere katılımcılara  teşekkür ederken, yapılan her istişarenin her toplantının Bor'un menfaatine olacağını ve çok daha iyi şeylerin bizleri beklediğini söyledi. 


Belediye Meclis üyelerinin,İl Genel Meclis üyelerinin  ve köy muhtarlarının da görüşlerinin alındığı, istek ve taleplerinin dinlendiği toplantıda ilçe yönetimi, il yönetimi, il genel meclisi ile dayanışma halinde, koordineli bir şekilde çalışıldığında çok güzel işlere imza atılabileceği belirtildi.

Toplantının sonunda Bor Kaymakamı Abdullah Küçük ve Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat Vali Necmeddin Kılıç'a Bor Derisinden işlenmiş Deri seccade hediye etti.



Bor İlçesi Değerlendirme toplantısı sunumunda geçen konuların tamamını video kaydına aldık. Toplantı da geçen  diyaloglar,  tespitler, teklifler... Borhaber.net tarafından tarihe not düşmek ve sorgulamak  açısından yakın zamanda ayrı ayrı haberleştirilecektir. 


Editör: TE Bilişim