Bor Kız Teknik ve Meslek Lisesi Sosyal Salonunda yılsonu sergisinin açılışı görkemli bir şekilde yapıldı.

 Yılsonu sergisinin açılışına ilçemiz Kaymakamı Kemalettin SAKİN ve eşi, Bor Belediye Başkanı Sıtkı ERAT, Garnizon Komutanı İkmal Kıdemli Albay Muzaffer KARAGÖZ, Garnizon Komutan Vekili Albay Önder KAMİLOĞLU, İlçe Milli Eğitim Müdürü Adnan SOLAK, okul müdürleri, veliler, kursiyerler,ve öğrenciler katıldı.

     Kursa katılan öğrencilere kurs bitirme belgeleri törenle takdim edildi.

   Bor Kız Teknik ve Meslek Lisesi Okul Müdüresi Handan KAMİLOĞLU açılış konuşması yaptı. KAMİLOĞLU konuşmasında şunları söyledi:

“Okulumuzun gelenekselleşmiş yıl sonu sergi faaliyeti  vesilesiyle düzenlemiş olduğumuz programımıza hoş geldiniz.

    El Sanatları insanoğlu var olduğundan beri tabiat şartlarına bağlı olarak ortaya çıkmıştır. İnsanların ihtiyaçlarını karşılamak, giyinmek ve korunmak amacı ile ilk örneklerini vermiştir. Daha sonra gelişerek çevre şartlarına göre değişimler gösteren el sanatları, ortaya çıktığı toplumun duygularını, sanatsal beğenilerini ve kültürel özelliklerini yansıtır hale gelerek "geleneksel" vasfı kazanmıştır.

            Köklü bir geçmişin ürünü olan ve çok zengin çeşitliliğe sahip Türk El Sanatları, maddi kültür varlığımızın en değerli belgeleridir. İnsanlığın çağlar boyunca yaratıp ürettiği kültür varlıkları gelişim ve değişim içinde sürekli olarak özenle geleceğe aktarılması gerekir. 

   El işlemeleri yılın her mevsiminde ve günün her saatinde, her yaşta ve öğrenim durumunda, sağlam ya da engelli bireylere iş olanakları sağlaması, materyal temininde ve işleme tekniklerinde dışa bağımlı olunmaması gibi özelliklere sahiptir. 


Büyük sermaye ve tesis gerektirmeyen el işlemelerinin, bütün bu özellikleri göz önünde tutulursa, turistik eşya üzerine uygulanarak üretilmesi ve pazarlanması için verilecek eğitimin önemi ortaya çıkmaktadır. 


      El sanatları bütün halk sanatları gibi, bir ulusun kültürel kişiliğinin en canlı ve anlamlı, belgeleridir.

        Gelecek nesillere bırakacağımız mirasın sahiplenilebilmesi ve gelecek yüzyılın dünyasına aktarılması için gereken özeni ve titizliği göstermemiz lazım. Unutulmamalıdır ki, mirasa sahip çıkmak onun içinde sınırlı kalmamakla mümkündür.
sevgi ve saygılarımı sunuyorum.”

        Bor Kız Teknik ve Meslek Lisesi bünyesinde Pratik Kız Sanat Okulu öğretmen ve kursiyerlerinin yıl boyunca hazırlamış oldukları ürünler, çalışmalar okul sosyal salonunda 14-17 Haziran 2011 tarihleri arasında hafta boyunca sergilenecektir.

 

Editör: TE Bilişim