Özgür Ildır Öksüz ve N. İlham Seyyale’nin sunumlarıyla yayınlanan Kültür Keşifleri programının bu haftaki konuğu Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir’di.

Programda bu hafta, pek çok medeniyete ve uygarlığa ev sahibi olan; köklü tarihi ve zengin kültürel özellikleriyle Niğde tanıtıldı.

Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı

Programda Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir Niğde’nin tarihi ve turistlik değerlerini tanıtırken, belediyenin turizmle ilgili yaptığı çalışmaları anlattı.

Başkan Özdemir; Niğde’nin Kültür Turizmi, Doğa Turizmi, Ekoturizm, Termal Turizm, Gastronomi Turizmi, Dağ Turizmi, Macera Turizmi potansiyeli açısından zengin bir il olduğunu ve bu potansiyelleri harekete geçirebilmek için kısa ve uzun vadede turizm stratejisi, turizm teşvikleri ve turizm altyapısı oluşturmaya çalıştıklarını söyledi.

Kale ve çevresinde başlattıkları dönüşüm projesinin Niğde’nin ufuk projesi olduğunu belirten Başkan Özdemir bu projenin şehrimize turizm açısından çok büyük getirileri olacağını ifade etti. Niğde mutfağını tanıtmak için başlattıkları “tarihi lezzet durağı” projesinden, Yeşilburç vadisinde ki çalışmalardan, Gebere barajı ve mesire alanlarından, Niğde’nin dağ ve kaplıcalarından ve Niğde yemeklerinden söz eden Başkan Özdemir; TÜRSAB yetkililerinden Niğde’yi tur rotalarına dahil etmelerini istedi.

Editör: TE Bilişim