Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, Çorum Valiliği görevine atanan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç’ın onuruna veda yemeği programı düzenledi. Başkan Akdoğan, “Sayın valimizin döneminde, son 3 yıl içinde Niğde altın çağını yaşadı” dedi.
 
Belediye Başkanı Faruk Akdoğan’ın ev sahipliği yaptığı ve Gümüş Et Restoranda düzenlenen veda yemeği programına Niğde Valisi Necmeddin Kılıç, Garnizon Komutanı J. Albay İbrahim Taşkın, Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Emniyet Müdürü Ali Kemal Kurt, İl Genel Meclisi Başkanı Bülent Küçüktuna, AK Parti İl Başkanı Emrah Özdemir, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu, ilçe kaymakamları, kurum amirleri ve diğer davetliler katıldı.
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan yaptığı açılış konuşmasında Niğde’nin son 3 yıl içinde altın çağını yaşadığını vurguladı. Son Valiler Kararnamesi ile Çorum Valiliği görevine atanan Niğde Valisi Necmeddin Kılıç ile Niğde’de çok ahenkli ve uyumlu bir dönem geçirdiklerini anlatan Başkan Akdoğan, “Yöneticiler olarak, belediye başkanları olarak , vali yardımcıları, kaymakamlar, yargı mensupları, güvenlik güçleri ile bir uyum ve sevgi içinde çalışma imkanı bulduk. Bundan dolayı da ilimizin yöneticilerine teşekkür ediyorum” diye konuştu.
Vali Necmeddin Kılıç’tan çok şey öğrendiklerini de vurgulayan Başkan Akdoğan, kendisinden devleti tanıma imkanı bulduklarını ifade etti. Niğde’de Vali Necmeddin Kılıç döneminde önemli projelerin hayata geçirildiğini, bazı projelerin ise uygulama aşamasında olduğunu kaydeden Başkan Akdoğan, kalan projelerin ise Niğde’ye gelecek yeni vali ile tamamlanacağını belirtti.

VALİMİZ NİĞDE'DE GECE VE GÜNDÜZ ÇALIŞTIĞINI DÜŞÜNÜRSEK 6 GÖREV YAPTI
 
Niğde’de 3 yıl başarılı bir şekilde görev yapan Vali Necmeddin Kılıç’ın geceleri de makamında çalıştığını anımsatan Başkan Akdoğan, “Biz Sayın Valimizin Niğde’de 3 yıl değil, hem gece hem de gündüz çalıştığını düşünürsek 6 yıl görev yaptığını söyleyebiliriz” şeklinde konuştu. Akdoğan, Niğde’de uyumlu bir çalışma ortamı oluşturan ve şehre önemli hizmetler kazandıran Vali Necmeddin Kılıç’a tüm Niğdeliler adına teşekkür etti.

Duygusal anlar yaşayan Vali Necmeddin Kılıç ise konuşmasına, “Alemlerin rabbi olan Allah’a hamdolsun, Kaderimizi en güzel şekilde düzenleyen Allah’a hamdolsun, Hoşnutluk ve esenlik içinde beni Niğde’ye getiren, geldiğim gibi tertemiz bir şekilde beni bu ilden çıkaran Allah’a hamdolsun” diyerek başladı.

BELEDİYE BAŞKANIMIZ İNANILMAZ UYUMLUYDU
 
3 yıl önce vali olarak Niğde’ye atandığında ‘önce adalet, sonra hizmet’ düşüncesiyle yola çıktığını açıklayan Necmeddin Kılıç, “Bu aslında anayasal bir görevdi. Ancak Niğde’de inanılmaz bir kadro buldum. Aynı anda tüm makamların on numara olması, bir ilde aynı anda aynı dönemde tüm iyi kadroların yan yana gelmesi belki Niğde’ye ve bu döneme hastır. Belediye Başkanımız inanılmaz uyumluydu. Kolaylıkla işbirliği yapabilecek, çalışılabilecek kardeşimizdi. Diğer kamu görevlileriyle de bir senkronizasyon, bir uyum içinde çalıştık. Bu kadro 30 seneyi 3 seneye sığdırdı. Niğde’nin gidişatı değişti. Hükümet Konağı ve Meydan Projesini hayata geçirmeyi düşündüğümüzde Belediye Başkanımızdan ve meclis üyelerimizden derhal destek aldık. Huzurlu bir 3 yıl geçti. Bu huzuru yaşattığı için belediye başkanımıza ve diğer kamu görevlilerimize teşekkür ediyorum. Bize bu akşam bu birlikteliği sağlayan Belediye başkanımıza sonsuz sevgi ve saygılarımı sunuyorum” dedi.
 
Programda Cumhuriyet Başsavcısı Ahmet Tekne, Niğde Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Adnan Görür, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Şevket Katırcıoğlu ve AK Parti Niğde İl Başkanı Emrah Özdemir de birer konuşma yaparak, Niğde’ye kazandırdıkları hizmetlerden dolayı teşekkür ettiler.
 
Niğde Belediye Başkanı Faruk Akdoğan, programın sonunda günün anısına Vali Necmeddin Kılıç’a yün dokuma kilim hediye etti.
 
Bilindiği gibi 2013 yılında Niğde Valiliği'ne getirilen Necmeddin Kılıç, son Valiler Kararnamesi ile Çorum Valiliği görevine atanmıştı.
 

 
 
Editör: TE Bilişim