Niğde Valisi Alim Barut 24 Kasım Öğretmenler Günü nedeni ile kutlama mesajı yayınladı.

 

 

Çok Değerli Öğretmen Arkadaşlarım;

 

Cumhuriyetimizin Kurucusu Ulu Önder Mustafa Kemal Atatürk’ün Millet Mektepleri’nin açılışı, Başöğretmenliğe seçilmesinin kabul tarihi olan 24 Kasım 1928 günü, 1981 yılından beri 24 Kasım Öğretmenler Günü olarak kutlanmaktadır.

 

24 Kasım, Türk Milletinin kazandığı büyük zaferlerle Türkiye Cumhuriyetini kurarak egemenliğini eline aldığı, çağdaş Ülkeler arasında yerini alma kararı doğrultusundaki yeniliklerden olan Latin Alfabesi ile eğitim hamlesinin başlatıldığı tarihtir.

 

Bir ülkenin geleceği, o ülkenin eğitim seviyesinin yüksekliği ölçüsünde aydınlık olur. Geleceğimizi aydınlatacak küçük yürekleri yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir. Öğretmenlerimiz Atatürk’ün “Yeni nesil sizin eseriniz olacaktır.” sözüyle görevlerinin bilincinde olarak geleceğin gençlerini yetiştirmektedirler.

 

Topluma hizmet eden her meslek kutsaldır. Ancak öğretmenlik mesleği her meslek mensubunu yetiştirdiği için ayrı bir kutsallık taşımaktadır. Düşünen, bilgi ezberleyen değil, üreten, yeni nesilleri yetiştiren öğretmenlerimiz, gelişen dünya şartlarında yeni adımların atılabilmesi için en önemli güç durumundadırlar. İçinde bulunduğumuz bilgi çağında eğitim sorunlarını çözebilmiş milletler, bilim, teknoloji, sanat, kültür ve ekonomik anlamda ilerlemişlerdir.

 

Bir ülkenin geleceğine verdiği önemin ölçüsü öğretmenine verdiği değerdir. Çünkü başka hiçbir meslek grubu öğretmenler kadar geleceğe tesir etme imkânına sahip değildir. Ulu Önder Atatürk, “Dünyanın her yanında öğretmenler insan topluluğunun en fedakâr ve saygın kişileridir” sözü ile öğretmenlik mesleğinin kutsallığını vurgulamıştır. Öğretmenler doğrudan insanı şekillendirdiği için tarih boyunca en fazla rağbet gören görev olmuştur. Bu doğrultuda öğretmenlik bir meslek olmaktan çok bir misyondur.

 

Büyük Atatürk, Millet Mektepleri Başöğretmenliğini kabul ederek eğitime verdiği önemi göstermiştir. Bilimin, çağdaşlığın, aklın yol  göstericiliğin birleşimi olan Atatürk İlkelerinin, yürüttüğünüz görev ve hizmetlerinizin esin kaynağı olması, Başöğretmenimize şükranlarımızın ifadesi olup, Fikri hür, vicdanı hür, irfanı hür, nesiller yetiştirin” öğüdü doğrultusunda yurdumuzun her köşesinde, olumsuz şartlara rağmen yeni ufuklar açma konusunda kararlılığını sürdüren öğretmenlerimizin bu anlamlı gününü kutlar; huzur, mutluluk, başarı ve sağlıkla dolu bir yaşam diler, saygı, sevgi ve şükranlarımı sunarım.

Editör: TE Bilişim