NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı NÖHÜ'de Güneş Pillerinin Verimliliği Yüzde 40 Artırıldı

Ömer Halisdemir Üniversitesinde, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Otel, Lokanta ve İkram Hizmetleri Bölümü Aşçılık Programı öğrencileri için “Aşçı Önlüğü Giyme Töreni” gerçekleştirildi.

Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezi Salon 1923’te gerçekleştirilen etkinliğe Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan, dekanlarımız, akademisyenler, Niğde Kızılay Başkanı Kemal Gençoğlu ve çok sayıda davetli ile öğrenci katıldı.

Saygı Duruşu ve İstiklal Marşı ile başlayan programda Aşçılık Bölümü tanıtım videosu ile devam ederken Aşçılık Programı öğrencileri adına Ecem Sena Yücel’in, Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan’ın ve Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’nun konuşmaları ile devam etti.

Aşçılık Programı öğrencileri adına konuşan öğrencimiz Ecem Sena Yücel, konuşmasında şu ifadelere yer verdi: “Bölümümüzde, Aşçılığın sadece yemek yapmak değil, gece gündüz demeden farklı tarifler keşfederek yeni lezzetler ortaya çıkarmak ve yemeklerdeki estetiği ortaya çıkaran bir matematiğe sahip olduğunu öğrendik. Amacımız, Türk Mutfak Kültürünü ulusal ve uluslararası platformlarda en iyi şekilde temsil etmektir.”

Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan programdaki konuşmasında, Aşçılık Programı ile ilgili detaylar vererek başladı ve modern mutfaklarda aşçılık öğrencilerimizin nitelikli bir eğitim aldıklarını aktardı. Aşçılık öğretim üyelerinin ve öğrencilerinin, Niğde ve Türk Mutfağının gelişmesinde önemli katkılar sunduklarını da ifade ederek kendilerine desteği esirgemeyen Niğde Kızılay’a da teşekkür etti.

Rektör Prof. Dr. Sayın Hasan Uslu ise “Gastronomi, dünyanın doğal ve kültürel çeşitliliği, medeniyetlerin zenginliği ve milletlerin kendine özgü değerleri, lezzetleri ile oluşmuş bir insanlık değeridir” diyerek başladığı açıklamalarını “Niğde özelinde Türk mutfağı, farklı coğrafyalardan iklimlerden, ürünlerden, lezzetlerden beslenmiş, çağlar boyunca birikerek bugünlere gelmiş kadim ve zengin değerleriyle pek çok yöreyi de etkilemiştir” sözleri ile sürdürdü.

“Önlük giydirme, kuşak bağlama gelenekleri, fütüvvet teşkilatının, Türk - İslam medeniyetinin en büyük kurumlarından bir tanesi olan, Anadolu Ahiliğinin bir yansımasıdır” sözlerini kullanan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Aşçılık Programımızın bu eğitim öğretim dönemi itibariyle 3’üncü yılına girdiğini ve öğrencilerimizi kabul ettiğini belirterek, açıldığı ilk yıldan itibaren yüzde yüz doluluk oranıyla devam eden bölümümüz de 2 yıldır ikinci öğretim eğitimlerinin de devam ettiğini aktardı.

Üniversitenin iki önemli projeye de imza atarak dezavantajlı gruplara yönelik Aşçı Yardımcılığı belgelendirmesi yaptığını da söyleyen Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarını, “Pandemi sonrası hepimiz için moral olan “Tarladan Sofraya Patates Festivalinde” 51 çeşit patatesten oluşan gıdalar yapılarak festivalimizde sergilenmiştir. Bölümümüz aynı zamanda, Üniversitemizin bölgesel gelişime destek sunma hedefi doğrultusunda, Niğde halkına yönelik Temel Aşçılık ve Pastacılık gibi kursları vermeye de devam etmektedir. Öğrencilerimize bundan sonra ki hayatlarında başarılar diliyor, Niğde ve Türkiye Gastronomisini tüm dünyada başarılı bir şekilde temsil etmelerini temenni ediyorum” diyerek sonlandırdı.

Öğrencilere aşçı önlüğü giydirme töreni ile devam eden program da Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu’ya da Niğde Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Müdürü Prof. Dr. Hamdi Doğan tarafından Şef Aşçı Önlüğü takdim edildi. Program toplu fotoğraf çekiminin ardından sona erdi.

Editör: TE Bilişim