Niğde- Bor arası yolun üç şeride çıkarılması ile ilgili çalışmalar önceki gün başladı. Mayıs ayında başlaması gereken yol çalışmaları Haziran ayı sonuna sarkmıştı.

 

Niğde-Bor arasında bulunan Bor TOKİ-Niğde arasındaki kısım da başlatılan çalışmalarla birlikte kazalarda artmaya başladı. Daha çalışmaların yapılmaya başladığı iki günde iki ayrı maddi hasarlı kaza meydana geldi.

 

İLK KAZA KAMPÜS KAVŞAĞINDA

Tek şeride indirilen yolda yeterli denetim olmaması da dikkat çekiyor. Salı günü Niğde Üniversitesi Kampüs kavşağında meydana gelen ilk kazada 51 AS 718 plakalı araç ile 51 AU 078 nolu araç çarpıştı. Her iki aracında hızının düşük olması muhtemel bir can kaybının olmasını engelledi. Kaza sonucu sürücüler trafik ekiplerini de uzun süre beklememek zorunda kaldılar. Yapılan kaza tespitinin ardından araçlar kaldırılarak trafik akışı normale döndü.

 

İKİNCİSİ KOYUNLU KAVŞAĞI

İkinci kaza ise bugün Koyunlu kavşağında meydana geldi. Edinilen bilgilere göre bir firmaya ait beton mikseri ile özel bir jip çarpıştı. Kazada ölen ya da yaralanan olmazken ufak çaplı maddi hasar meydana geldi.

Niğde’nin en yoğun güzergahı olan Niğde-Bor yolunda çalışmalar bitene kadar trafik tek şeritten verilmeye devam edecek. Bu yolda seyahat edenlerin bazı şoförlerin dikkatsiz ve kural tanımaz tavırları nedeniyle kazalara açık bir alan haline geldi. Vatandaşlar; özellikle kavşaklardaki uyarıların arttırılması, trafik akışının sağlıklı olması için kontrollerin yapılmasını ve bir an önce bu yolun tamamlanmasını istiyorlar.

 

Editör: TE Bilişim