Niğde Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç, ilde 25 ekibin, 600'e yakın personelle vatandaşların can ve mal güvenliği, refah ve huzuru için 24 saat esasına dayalı hizmet vermeyi sürdürdüğünü belirtti. 


Niğde Emniyet Müdür Yardımcısı Köroğlu Kıraç, Toplum Destekli Polislik Hizmetleri Uygulaması kapsamında, Selçuk İlköğretim Okulu'nda velilere yönelik düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmada,Niğde'nin huzurlu bir kent olduğunu ifade etti. Kıraç, vatandaşların kendi mahallelerinde yaşadıkları sorunları, mahalle polislerine ya da 155 polis ihbar telefonuna bildirmelerini istedi. 


Vatandaş ihbarının, suçun önlenmesinde büyük önem taşıdığını anlatan 
Kıraç, "Kaygıya hiç gerek yok. İnsanların şüpheli ve zor durumlarda yapmaları gereken şey, 155 polis ihbar telefonunu aramak ya da mahallede bir sorun olduğunda bunu mahalle polisi ile paylaşmaktır." diye konuştu. 


Toplantıda konuşan Asayiş Şube Müdürü Hayri Şahin de suçun önlenmesinde polisin gözü ve kulağının vatandaşlar olduğunu anlattı. Şahin, hırsızlık olaylarına karşı da vatandaşları uyararak, "Karşı komşuya giderken bile kapınızı mutla
ka kilitleyin." dedi.


Editör: TE Bilişim