Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü Av koruma ekipleri, kaçak avcılığın önüne geçmek ve yaban hayvanlarını korumak için çalışmalarını aralıksız sürdürüyor. 2022 yılı Ocak ayından bugüne kadar kent genelinde yapılan denetimlerde kaçak yollarla avcılık 110 kişi yakalandı.

Ak Partili Yöneticiler Kaza Geçirdi. Ak Partili Yöneticiler Kaza Geçirdi.

Ülkenin sahip olduğu tabii kaynak değerlerinden yaban hayatının korunması, geliştirilmesi ve bu kaynakların gelecek nesillere intikalinin sağlanması amacıyla Bakanlık 4915 sayılı Kara Avcılığı Kanunu kapsamında "planlı" ve "kotalı" olarak ilan edilen avlaklarda avcılık yönetim faaliyetleri yürütüyor.

Niğde’de 1 yılda 110 kişiye ceza

Niğde Doğa Koruma ve Milli Parklar (DKMP) Müdürlüğü Av koruma ekipleri, kaçak avcılığın önüne geçmek ve yaban hayvanlarını korumak için yapılan çalışmalar kapsamında kaçak avcılık yaparken ekiplere yakalanan 110 kişiye 4915 Sayılı Kara Avcılığı Kanunu'nun çeşitli maddelerine muhalefet etmekten dolayı idari para cezası kesildi. Öte yandan kaçak avcıların avda kullandıkları silahlara da el konuldu.

Yasak avcılık konusunda uyarılarda bulunan Niğde Doğa Koruma ve Milli parklar Müdürlüğü yetkilileri, Kurallara uymak hayvan popülasyonu açısından çok önemli. Her kayıtlı avcı yıllık devlete belirli bir harç öder. Bu ücreti ödemek istemeyenler de oluyor. Bunu ödemeyip kayıt dışı kaçak avcılık yapanlar da oluyor maalesef. Burada hem devletimize vergi ödememiş oluyorlar hem de kaçak avcılık yaparak koruma altında olan hayvanları bile avlayarak büyük bir suç işliyorlar. Ekiplerimiz kaçak avcılara zaten göz açtırmıyor. Fotokapan ve drone ile sürekli takip yapılıyor. Böylelikle kaçak avcılığın önüne geçilerek, bu faaliyetlerin kontrol altında tutulması sağlanıyor'' dedi.

Editör: TE Bilişim