Ankara’dan, Anka Kuşu Dağcılık Kulübü üyesi 15 kişilik dağcı grubuyla dün Aksaray’a giden Çankaya Remzi Oğuz Arık Mahallesi Muhtarı Süleyman Demircan, grupla birlikte 3 bin 268 rakımlı Hasan Dağı’na tırmanış yaptı. Demircan, saat 16.00 sıralarında dağdan inerken yorulunca, bir süre dinlenmek istedi. Gruptan ayrı kalan Demircan, yoğun sis nedeniyle kayboldu. Cep telefonuyla arkadaşlarına kaybolduğunu söyleyen Demircan, 112 Acil Servis’e ve jandarmaya haber verdi.

DAĞDA ŞARJI BİTTİ

Kayıp haberini alan Aksaray ve Niğde AFAD’tan 16, Ulusal Medikal Kurtarma’dan 4 kişi ve Aksaray Dağ Arama Kurtarma’dan 9 dağcı ile jandarma ekipleri, Hasan Dağı’nda Süleyman Demircan’ı arama çalışmalarına başladı. Ekipler, cep telefonuyla ulaştıkları Demircan’ın yerini belirlemek istedikleri sırada dağcının telefonunun şarjı bitti. Ekipler, sabahın ilk ışıklarına kadar Hasan Dağı’nda arama çalışmalarını sürdürdü, ancak Demircan’ın izine rastlanılmadı. Aramalar sürerken, sabah saatlerinde araçla Aksaray İl Jandarma Karakolu’na gelen bir kişi, kendisinin kayıp dağcı Süleyman Demircan olduğunu söyledi.

DONMAMAK İÇİN YÜRÜMÜŞ

Jandarmaya, saat 02.30 sıralarında Hasan Dağı eteklerinde bulunan Ahçakent Köyü’ne sığındığını belirten Demircan, şunları söyledi:
“Dönüşe geçildiğinde ekipte kopmalar oldu. Sis bastırınca da ekibi kaybettim. Jandarma ve 112’yi arayıp yardım istedim. Profesyonel dağcı olduğumdan donmamak için hiç durmadan yürüdüm, bir köye ulaştım. Geceyi orada geçirdim. Köyün minibüsüyle Aksaray’a geldim. Ben kaybolduktan sonra sürekli Aksaray Dağ arama kurtarma ekibi, AFAD ekibi irtibat halinde oldular bana moral verdiler, beni mutlaka bulacaklarını söylediler. Bundan çok cesaret aldım. Hepsine teşekkür ediyorum.”

Demircan’ın sağlık durumunun da iyi olduğu belirtildi.



Editör: TE Bilişim