Niğde'de Tır Evin Bahçesine Daldı Niğde'de Tır Evin Bahçesine Daldı

Niğde Merkezde bulunan Eskisaray mahallesi ve Kale Mahallesi sakinleri son zamanlarda aratan hırsızlık olayları nedeniyle tedirgin hale geldi.
Mahalledeki metruk binalara, boş evlere dadanan hırsızlar ve madde bağımlısı şahıslar mahalle sakinlerini tedirgin etmeye başladı. Metruk binalara dadanan hırsızlar girdikleri binalardaki eşyaları çalıyorlar hem de binalara zarar veriyorlar.
Yetkililerden bölgedeki soruna çözüm bulunmasını isteyen mahalle sakinleri şahısların yakalanmasını istiyor.
Gece saatlerinde binalara giren hırsızlar girdikleri yerlerde bulunan kalorifer peteklerini, pencereleri yerinden sökerek götürüyorlar.
Mahalle sakinleri ‘‘ Mahallemizde bulunan metruk binalarda ve boş evlerde hırsızlık olayları son zamanlarda iyice arttı. Madde ve bağlısı şahıslar metruk ve boş evlere girerek buradaki hurda olan malzemeleri yerinden söküp götürüyorlar. Ayrıca kullanılmayan boş evlere girerek içeride ne yapıyorlar bilmiyoruz. Ev sahipleri giren şahıslar bir daha girmesin diye önlem aldıkları zaman ise o evin çamlarını kırarak zarar veriyorlar. Mahalle olarak çok tedirginiz. Geceleri mahalleye çıkmaya korkar olduk. Yetkililerden bu soruna çözüm bulmalarını istiyoruz. Mahallemizde huzur kalmadı bunlar yüzünden’’ diyerek tepkilerini dile getirdiler.

Editör: TE Bilişim