Bor İlçe Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik (TDP) Büro Amirliği tarafından, öğrencilere ve velilere yönelik güvenli internet konusunda bilgilendirmeler yapıldı.


Bor Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği, ilçemizdeki lise ve ortaokul öğrencileri ile velilere yönelik güvenli internet kullanımı, sanal dolandırıcılık, siber suçlar ve telefon dolandırıcılığı konusunda slayt sunumlar eşliğinde bilgilendirme çalışmaları başlattı.
Lise ve ortaokullarının konferans salonlarında düzenlenen eğitim seminerinde, telefon dolandırıcılığı, haberleşme ve iletişimin geldiği nokta, güvenli internet kullanımı ile bilişim suçları ve cezai müeyyideleri konularında, bilgisayar ve internet kullanımının hayatımıza birçok kolaylıklar ve katkılar sağaldığını belirterek; toplumları ve kültürleri birbirine yakınlaştırdığını, suçluların daha kolay ve çabuk yakalanmasını sağladığını anlattı.

Bunların yanı sıra internet kullanımının çocuk ve gençler üzerinde zararlı etkilerinin ortaya çıktığını anımsatan Bor Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Polisleri; “İnternet; pek çok yararlı bilgi ve faaliyetlerinin yansıra; şiddeti, terörü, ayrımcılığı, nefreti ve bu yöndeki çeşitli tehlikeleri de beraberinde getirebilmektir” şeklinde bilgiler verdi.

Hiç kimsenin internet kullanımı yüzünden kayıp yaşamamasını ve zarar görmemesi için faaliyetler yürüttüklerini ifade eden Bor Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Polisleri; "İnterneti Bilinçli kullan. İnternet üzerinden alışveriş yapıyorsan mümkünse sanal kredi kartı kullan. Kaynağını bilmediğin e-maili okumadan sil. Çok kişinin kullandığı bilgisayarlarda, bankacılık işlemleri yapma. Üyelik istenen sitelerde kişisel bilgilerinin tamamını verme. Suçluların sanal alemde cirit attığını hiçbir zaman unutma. Sanal dolandırıcılık yöntemlerini bil, bunlara aldanma" gibi konularda bilgiler vererek uyarılarda bulundu.

Facebook ile ilgili uyarılarda da bulunan Bor Toplum Destekli Polislik Büro Amirliği Polisleri Sanal alemde özellikle Facebook adlı sosyal paylaşım sitesindeki paylaşımlarda arkadaşlık edinme ve profilleme işlemleriyle ilgili gençlere uyarılarda bulundu. “kötü amaçlı insanlar bundan faydalanmaya çalışıyor. Sizler Facebook’ta paylaşım yapacaksanız sizi sadece kendi arkadaşlarınız görsün. Güvenlik duvarınızı ona göre ayarlayın. Fotoğraf, yer bildirimi ve kişisel özellikleriniz paylaşımda dikkatli olunması gerekiyor” denildi.




Editör: TE Bilişim