Akkaya Barajı çevresine yapılan Niğde’nin atığının depolandığı, arıtıldığı Niğde Belediyesi Atıksu Arıtma Tesisi bedeli olan 170 milyon liranın emlak ve çeşitli vergiler ile Niğdelilerden katkı payı ile tahsis edilecek olması vatandaşları rahatsız etmişti.

Cumhuriyet Halk Partisi Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal bugün parti binasında konu ile ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Niğde İl Başkanı Bünyamin Kıvrakdal Açıklamasında;

Cumhuriyet Halk Partisi olarak sizlerin huzurunda Niğde halkı adına Sayın Belediye Başkanı Emrah Özdemir’e soruyoruz.

Sayın Başkan ; Niğde Belediyesi Atık Su Arıtma Tesisi İnşaatı  

           02.11.2018 tarihinde başlayıp 18 Haziran 2021 tarihinde bittiği sözleşme bedelinin 74 . 720. 000 .00 (74 MİLYON 720 BİN TL) olduğu,

Niğde Belediyesi  04.06.2024 tarih ve  565 sayılı Belediye Encümeni kararı ile katılım payı adı altında 74 milyon 720 bin liraya mal olan Atık Su Arıtma Tesisi parasını Niğde Halkından 170 milyon lira olarak her haneden değişik miktarlarda istemektesiniz.

BOY BOY ARITMA TESİSİ ÖNÜNDE REKLAM YAPTINIZ

Bu yazıyı da Belediye Başkanı adına Belediye Başkan Yardımcısı Bülent Küçüktuna imzalayarak her mahalle muhtarına borç miktarını ayrı ayrı liste halinde göndermiştir.

Siz değil misiniz?  Arıtma Tesisi yapılırken bilbordlara boyboy  resim verip halkımıza belediyemize bu tetisi kazandırdık diyerek oy toplamaya çalışan. Bu nasıl halka hizmet!.

HER TÜRLÜ HUKUKSAL MÜCADELEYİ VERECEĞİZ!

Sayın Başkan Dünkü Belediye Meclis toplantısı salonunda ilimiz muhtarlara gönderilen listelerden kendisinin haberi olmadığını ifade etti. Bizce bu durum daha vahim, Niğdeyi yöneten belediye başkanının bu derece halkı ilgilendiren konuda nasıl bilgisi olmadan görevlileri habersiz iş yapar bir görev anlayışı.

Sayın Başkan halkımız zaten su faturalarında çeşitli kalemlerde vergi ödüyor.

Bu durumda yönetiminizin faturasını biz Niğde Halkına ödettirilmesine itiraz ediyoruz.

Bu itirazımızı Niğde Halkı adına talep ediyoruz. Şayet bu uygulamadan vazgeçilmezse her türlü hukuksal mücadele vereceğimizden Niğdeli hemşerilerimizin endişesi olmasın.

ATIK GARANTİLİ ARITMA TESİSİ!

Japonya Büyükelçisinden Vali Çelik’e Ziyaret Japonya Büyükelçisinden Vali Çelik’e Ziyaret

Biz bu yaşanan duruma şaşırmadık. 

Akp İktidarı,

Hasta garantili  hastane, Yolcu garantili havaalanı, Araç garantili yol ve köprüleri vatandaşlarımız üzerinden yapmıştır.

Niğde Belediyesi de bu geleneğe uymuş hane garantili arıtma su tesisinin faturasını Niğde halkına ödettirmeye çalışıyor.

Halkımız zaten derin bir yoksulluk içerisindedir. Elinizi vatandaşın cebinden çekin, hemen bu uygulamadan vazgeçin” dedi.

Whatsapp Image 2024 07 05 At 12.06.09

Whatsapp Image 2024 07 05 At 12.06.10

​​​​​​

Editör: Selim GÖKEL