3 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilecek olağan genel kurul öncesi çalışmaları hakkında kamuoyunu bilgilendiren Niğde Demirciler Odası Başkanı Köksal Kılıç, Ar-Ge ve projelere önem verdiklerini açıkladı.

 

Haber- Foto: Niğde Demirciler Odası Basın Bürosu

 

Niğde’de kayıtlı 695 üye sayısı ile Niğde’de orta ölçekli işletmelerin kalbi olan, binlerce kişiye istihdam sağlayan ve Niğde ekonomisinin bel kemiklerinden birisi olan Niğde Demirciler ve Oto Tamircileri Odası 3 Ocak 2014’de Olağan Genel Kurul’a gidiyor.

Özellikle son yıllarda katıldıkları fuarlarla, başta KOSGEB ve Ahiler Kalkınma Ajansı olmak üzere bir çok kurum ile hazırladıkları projelerle dikkat çeken, sürekli artan başarı grafiği ve yükselen standartlarla üyelerine hizmet etmeye çalışan Niğde Demirciler Odası mevcut başkanı Köksal Kılıç, yapılacak olan genel kurulda yeniden aday olduğunu açıkladı.

 

Kılıç yazılı basın açıklamasında 21. Yüzyılda yaşadıklarını ifade ederek, her geçen gün gelişen teknolojiyi özümsemiş, Ar-Ge’ye önem veren, girişimci esnaf adayları ile mesleği gelecek nesillere aktarmak için yeniden aday olduğunu açıklayarak; “Üyelerimizin gelişen teknolojiden haberdar olmaları, işyerlerini modernize edebilmeleri ve diğer illerde bulunan meslektaşları ile rekabet ederek dışarıya açılabilmeleri amacıyla geçtiğimiz yıllarda Konya ve İstanbul illerinde yapılan makine teçhizat ve ekipmanları fuarına götürerek son teknolojik ürünleri görerek iş yerlerindeki makine parkını yenilemeleri konusunda gerekli bilgileri almaları sağlanmıştır” diyerek yaptıkları faaliyetlerden bir kısmını aktardı.

 

Niğde Demirciler Odası olarak, özellikle Niğde’de yoğun bir şekilde kutlanan Ahilik Haftası etkinlikleri ile resmi bayramlarda oda olarak gereken itinayı gösterdiklerini vurgulayarak, Niğdeli demirci ve sanayici esnafını en iyi şekilde temsil ettiklerini açıkladı.

 

Ata Sanayi konusunda yoğun bir hassasiyet gösterdiklerini ifade ederek, kurumsallaşmaya ve kurumsallaşmayla gelen sorumlulukları yerine getirmeye çalıştıklarını vurgulayarak, “Üyelerimizin hijyenik, güvenli ve iç denetim mekanizması olarak Ata Sanayi Sitesi yönetimini oluşturduk. Modernizasyon ve teknolojiye önem verdik. Site içinde periyodik toplantılar yaparak, kurumlar arası istişareleri gerçekleştirerek, doğrudan demokrasiyi koruyarak Hüseyin Karaaslan arkadaşımızı site yönetiminin başına getirdik. Yönetim olarak Niğde Belediyesi ile görüşmelerimiz sonucu sitenin duvarlarının yapılmasını sağladık. Resmi ve özel bankalarla görüş alışverişleri yaparak, sıcak paranın dönmesi için bankamatikler yerleştirdik. Ekolojiye ve doğaya saygımız gereği çevre düzenlemesi yapacağız. Tuvaletlerin yeniden yaptırdık. Yakın bir süre içinde güvenlik kameraları ile güvenlik görevlilerini yerleştireceğiz. Meslek içi eğitimle sağlıklı, profesyonel esnaf profili için iletişim ve halkla ilişkiler noktasında üyelerimizi sürekli bilgilendirdik” dedi.


Üyelerinin büyük bir kısmının Ata Sanayi Sitesi’nde bulunmasına rağmen, sanayi dışında ki üyelere yönelik mesleki ve teknik projelileri kurslara çevirerek, hizmette fırsat eşitliği sağlamaya çalıştıklarını vurgulayarak, Niğde Demirciler ve Oto Tamirciler Odası’nın Niğde Esnafının can damarı olduğunu ve birliktelik içinde Ar-Ge çalışmalarına devam edeceklerini ve her türlü projeye açık olduklarını vurguladı.

Kılıç, 3 Ocak 2014’de gerçekleşecek olağan genel kurulun bir esnaf şölenine dönüşeceğini ve demokratik ortamda gerçekleşecek olan seçimlerde üyelerin en doğru kararı vereceğini ifade ederek, bu noktada tüm üyelerin bu kongreye katılmasının bir mesleki sorumluluk olduğunu hatırlattı.

Kılıç son olarak Niğde Demirciler ve Oto Tamirciler Odası’nın marka değerinin olduğunu ve bu prestije uygun strateji ve eylem planları hazırladıklarını ve gelecek dönem bu plan ve projelerle Niğde Kamuoyunun karşılarına çıkacaklarını ifade ederek, “Geçmişten Geleceğe Niğde Yön Veren”kurum olmanın sorumluluğu içinde yeniden göreve talip olduklarını açıkladı.

 

 

Editör: TE Bilişim