Niğde'de bir dönem İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü yapan  Niğde araştırmaları ve yazıları ile öne çıkan Alper Lütfi Göncü yeni kitabı "Niğde Şehrengizi" geçtiğimiz haftalarda yayınlanmıştı. 

Niğde'nin tarihi, kültürü konusunda önemli bir eser olan Niğde Şehrengizi kitabı raflarda da yer aldı. Araştırmacı Yazar Alper Lütfi  Göncü yeni kitabı için geçtiğimiz günlerde Göncü Konağında yapılan imza gününe yaklaşık 80 davetli kitapsever-Niğdesever katıldı.

Niğde Bağları Türküsünü Hiç Böyle Dinlemediniz? Niğde Bağları Türküsünü Hiç Böyle Dinlemediniz?

Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Rektörü Hasan Uslu'nun da katıldığı imza gününe Karaman ve Ereğli'den de kitapseverlerin katıldığı ve kitaplarını imzatlattığı görüldü. 

Araştırmacı Yazar Alper Lütfi Göncü'nün Niğde Şehringizi isimli kitabı, kökleri derinde olan Niğde'nin yaklaşık bir 100 yılını anlatıyor. 

Şehirde yaşanan acı tatlı olayları, kişileri, portreleri, Niğdeli olmasa da yolu bir şekilde Niğde'ye düşmüş, görev yapmış, çalışmış, yaşamış bazı ünlü kişileri de anlatıyor. Yazar Alper Lütfi Göncü çocukluğunda yaşadığı olayları ve gördüğü insanları anlatıyor. Niğde'de geçmiş günlere özlem,  hasretlik içeren tam bir öze dönüş kitabıdır. 

Araştırmacı Yazar Alper Lütfi Göncü'nün Atatürk ve Niğde, Anılarla Lütfi Soylu, Niğde At Kültürü ve yeni yazdığı Niğde Şehrengizi kitabını yazarak  Niğde üzerine 4. kitabını da yayınlamış oldu. 

Hayli ilgi çeken kitabı satın almak için aşağıdaki linke tıklayabilirsiniz. Yakın zamanda da Niğde'de faaliyet gösteren Oku Kitapevi'nde satışa sunulacak. 

https://www.kitapyurdu.com/kitap/kokleri-derinde-bir-sehrin-hikayesi-nigde-sehrengizi/656242.html

Alper Lütfi Göncü'nün Niğde Şehrengizi Kitabı Yayınlandı Alper Lütfi Göncü'nün Niğde Şehrengizi Kitabı Yayınlandı

seref

Niğde Şehir Müzesi ve Ötesi Makale: Niğde Şehir Müzesi ve Ötesi

alpergöncü1

Editör: Selim GÖKEL