AK Parti eski milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Askeri Fabrika Tersane İşletme A.Ş. (ASFAT) Yönetim Kurulu Başkanı olurken, ASFAT Yönetim Kurulunda devir teslim töreni gerçekleştirildi.

Millî Savunma Bakan Yardımcısı Niğde 24 ve 25’nci dönem AK Parti Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu, Yönetim Kurulu Başkanlığı görevini Milli Savunma Eski Bakan Yardımcısı Muhsin Dere‘den devraldı.

ALPASLAN KAVAKLIOĞLU KİMDİR?

Mütevelli heyet seçimleri yapıldı Mütevelli heyet seçimleri yapıldı

Halen Milli Savunma Bakan Yardımcılığı görevini yürüten Alpaslan Kavaklıoğlu, 1962’de Niğde’de doğdu. Ankara Siyasal Bilgiler Fakültesi İşletme Bölümünü bitirdi. 1985’te girdiği İçişleri Bakanlığı’nda kaymakamlık ve Vali yardımcılığı yaptı.

24 ve 25’inci dönemde Niğde milletvekili oldu. TBMM İçişleri Komisyonu üyesi olarak görev yaptı. 18 Kasım 2014 tarihinde TBMM Güvenlik ve İstihbarat Komisyonu Başkanı olarak seçildi. 10 Ağustos 2018 tarihinde Millî Savunma Bakan Yardımcısı olarak atandı.

Kavaklıoğlu’na Milli Savunma Bakanlığı’nda; Askeralma Genel Müdürlüğü, Askeri Sağlık Hizmetleri Genel Müdürlüğü, Bütçe ve Mali Hizmetler Genel Müdürlüğü, Tedarik Hizmetleri Genel Müdürlüğü ve Muhabere ve Bilgi Sistem Dairesi Başkanlığı bağlı.

Editör: Selim GÖKEL