Geçtiğimiz günlerde İstanbul Haliç Boğazı'nın temizlenmesinde büyük emeği olan Prof. Dr. Mustafa Öztürk, Devlet Su İşleri Bölge Müdürü Mustafa Uzun, DSİ Bakım ve İşletme Daire Başkanı Ahmet Fikret Kasalak ve DSİ mühendislerinden oluşan heyet ilimize gelerek Akkaya Barajını yerinde incelemişlerdi.

 

İncelemelerde, Akkaya’da meydana gelen kokunun neneni tespit edilmiş, Akkaya da atık sulardan dolayı dolgu ve tabanda çeşitli gazlar oluştuğu, bu nedenle de koku ve kirlilik meydana geldiği tespit edilmişti. Analiz ve tespit çalışmaları için gerekli raporlar hazırlanarak, sorunun çözümü konusunda izlenecek çalışmalar masaya yatırılmıştı. Heyet Akkaya Barajının çevreye minimum zarar vererek yapılacağını ve sorunun ortadan kaldıracağını, kokunun ve kirliliğin biteceğini Niğde ve Bor ilçesinin rahat bir nefes alacağını belirtmişlerdi.

 

 

Bu incelemelerin ardından, heyetin söylemiş olduğu sözler ve işlerindeki profesyonel başarılarından dolayı sorunun çözümü için büyük adım atılan Akkaya Barjı için Bor Kaymakamı Muammer Balcı, Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat, Ak Parti Bor İlçe Başkanı Yavuz Ergun, İl Genel Meclisi Üyeleri Tevfik Avanoğlu ve Sabri Bozdağ’dan oluşan heyet, Konya iline giderek DSİ Bölge Müdürü Mustafa Uzun’u ziyaret ettiler. Bor Heyeti Akkaya Barajı sorununun çözümü için şimdiye kadar yapılan çalışmalar için DSİ Bölge Müdürü Mustafa Uzun’a teşekkür ederken, bundan sonra yapılacak çalışmalar hakkında bilgi aldılar. Heyet ayrıca çalışmaların hızlandırılması konusunda istekte bulundu.

 

 

Bor Kaymakamı Muammer Balcı, ziyaret hakkında yaptığı açıklamada, “Sayın Kaymakamımız Muammer Balcı, İl Genel Meclisi Üyelerimiz ve İlçe Başkanımız ile birlikte Akkaya Barajı sorunun çözümünde şimdiye kadar yapılan çalışmalardan dolayı DSİ Bölge Müdürümüz Mustafa Uzun’a bir teşekkür ziyareti gerçekleştirdik. Gerçekten son yıllarda ilçemiz için büyük bir sorun haline gelen Akkaya Barajı sorunun çözümünde ciddi adımlar atıldı. En son geçen hafta ilimizi ziyaret eden heyet Akkaya sorununu yerinde incelediler ve sorunun çözümü için gerekli raporları hazırladılar. Bölge Müdürümüzde artık işin somut bir çözüm aşamasında olduğunu bizlere ifade etti, inşallah profesyonel bir ekiple 1,5 Yıl gibi kısa bir zamanda Akkaya Barajı temizlenerek sorun çözülecek” şeklinde konuştu.

 

  

Editör: TE Bilişim