Geçtiğimiz gün Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in patates çiftçisinin sorunları hakkında yaptığı basın açıklamasına CHP İl Başkanı Ünal Baykan cevap vermişti. Sitemizde de yer alan bu açıklamaların ardından Ak Parti Niğde İl Başkanı Ahmet Özmen CHP İl Başkanı Ünal Baykan’ın iddialarına cevap verdi.
(CHP'nin Açıklaması için Tıklayın)

 

Ak Parti İl Başkanı Ahmet Özmen’in açıklaması şöyle ;  

Geçtiğimiz günlerde medyada yer alan açıklamalarıma CHP İl Başkanı gerçekleri çarptırarak talihsiz açıklamalar yapmıştır.

 

Her zaman için kötü bir şey olsa da bize gün doğsa diye bekleyen ana muhalefet partisinin İl Başkanının açıklaması baştan sona Niğde’nin gerçeklerinden ne kadar uzak olduklarını gösteriyor.

 

 Patates üretimiyle ilgili verdiğimiz bilgilerin yanlış olduğunu iddia ederek kendisi büyük bir yanlış yapıyor. Şu bir gerçektir; İlimizde Toplam üretim Tarım İl Müdürlüğü verilerine göre 801.397 bin ton dur. ÇKS kaydı olana ek olarak ÇKS kaydı gözükmeyen, miras sistemi nedeniyle kayıt altına alınamayan patatesler var. Niğde Ziraat Odası Başkanlığının  çiftçi,yöneticiler,Belediye Başkanları,muhtarlarla yerel bazda yapmış olduğu çalışmalar neticesinde  İlimizde Patates üretiminin 1.500.000 bin ton olduğu tespit edilmiştir. Buna inanmayan CHP İl Başkanı şayet gerek görürse Hem Tarım İl Müdürlüğüne hem de Niğde Ziraat Odasına  sorabilir.

 

SORUNLARDAN BESLENMEK NE KADAR DOĞRUDUR

Evet, patates üreticilerinin, çiftçilerimizin yaşadıkları ciddi sorunlar var bizler de bu sorunu biliyoruz somut adımlar atarak sıkıntıları çözmeye çabalıyoruz, muhalefet gibi sadece laf üretmiyoruz. İcraat makamı olmanın sorumluluğunu bilmeyen bir parti olduklarının farkındayız. Sorunlardan beslenmek ne kadar doğrudur? Muhalefet kötü bir şey olsa da birileri zor durumda kalsa da bize gün doğsa diye bekliyor. Bu demeçler Niğde halkına hakarettir. Milletimiz yanılmıyor çünkü uçuk vaatlerde bulunanları değil, sorunlardan medet umanları değil icraat edebileceğine inandığı kişileri iktidara taşıyor.

 

PARTİMİZİN SON ANKETTE OY ORANI % 58’DİR

 

CHP İl Başkanın gerçeklerle sorunu var. Eleştirmek adına kulaktan duyduklarını sorgulamadan, araştırmadan kendine malzeme ediyor. Toplam patates üretimi gibi AK Parti’nin oy oranlarını da bilmiyor, bilse de işine geldiği gibi aktarıyor ya da kendi partisinin her geçen gün düşen oylarıyla AK Parti’nin oylarını karıştırıyor. Partimizin son anketlerde Niğde Merkez’de oy oranı % 58’dir. Bu da milletimizin halen AK Parti’ye teveccüh göstermeye devam ettiğinin bariz göstergesidir.

 

CHP il Başkanı açıklamasını bitirirken “Merak etme Sayın Başkan onun da zamanı yaklaştı  bu halk sizden bu çektiklerinin hesabını sandıkta soracak ve öyle bir ders verecek ki sizde şaşıracaksınız” diyor.

 

 Çiftçilerimizin zor durumundan medet umarak siyaset yapanları halkımız dünde bugünde tasvip etmedi yarında tasvip etmeyecek.2002 den bu yana halkımızın desteği Ak Partiye hiç kesilmedi. Yarında kesilmeyip oylarımız giderek artacak. Çünkü Ak Parti Halkın partisi halk ne düşünüyorsa Ak Partide aynısını düşünüyor.

 

MUHALEFET PARTİSİ İYİ NİYETLİ OLMAYAN ÇIKIŞLARINA EYVALLAH ETMEYİZ

Muhalefet hem istismarcılık peşinde hem de samimi değil. CHP yıllardır ne kadar popülist söylemler kullanırsa kullansın milleti anlamıyor,iletişim kuramıyor. CHP’nin siyasetten anladığı; engel olmak,taş koymak,sorun çıkarmak ve kriz üretmek.Bunların siyaset anlayışı bu.Yani muhalefet etmenin ne olduğunu da bilemiyorlar.Laf ebeliği yaparak kamuoyu önünde iş yapmış görüntüsü vermeye çalışmaları da netice vermeyecek.İşimiz çok olduğu için de kendilerine muhalefet etme dersi veremeyiz.Kifayetsiz muhalefetin sadece krizlerden,sorunlardan beslenmesi de normaldir.

 

İktidar olmanın, icraat makamı olmanın sorumluluğunun ne kadar büyük olduğunun farkındayız. Biz vaat değil kuru laf değil icraat makamıyız bu yüzden sorumluluğumuzun bilincindeyiz. 2002 den bu yana yapmış olduğumuz hizmetleri anlatmaya zamanımız yok. Halkımız fiilen yapılan hizmetleri görmektedir. Biz halkımızın sevdalısıyız.  CHP iktidarları döneminde dünyada kriz yokken Türkiye’de krizler yaşanırdı. Şimdi dünyada büyük bir kriz varken Türkiye istikrar ve yatırım ülkesi haline geldi. Muhalefet partisi iyi niyetli olmayan çıkışlarıyla bizim hizmet heyecanımızı azaltamazlar. İyi niyetli olmayan çıkışlara eyvallah etmeyiz, milletimiz de şimdiye kadar olduğu gibi itibar etmedi, etmez.

 

Takdiri Niğde kamuoyuna bırakıyorum.


Editör: TE Bilişim