T.C. Kültür ve Turizm Bakanlığı himayesinde ve Uluslararası Cifft Federasyonu bünyesinde her yıl 20 ülkede gerçekleştirilen Turizm Filmleri Festivali 26-28 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul düzenlendi. Festival, “Uluslararası İstanbul Turizm Filmleri Festivali” adı ile ilk kez ülkemizde düzenlendi ve Esma Sultan Yalısı’nda  ödüllerin verilmesi ile tamamlandı.
 
Ülkemizin turizm potansiyelinin dünyaya tanıtılmasında önemli bir etkinlik olan bu festival kapsamında Turizm temalı uluslararası konferanslar, atölye çalışmaları, fotoğraf sergileri ve film yarışması düzenlendi.
 
Turizm sektöründe medya ve televizyonun aktif kullanımı ve hazırlanan tanıtım çalışmalarının rekabet ortamında yarıştırılarak kalite standartlarının arttırılması açısından önemli rol oynayan festivalde 11 kategoride ödüller verildi. Uluslararası film yarışmasındaki “Destinations” kategorisinde Ahiler Kalkınma Ajansı’na ait “Discover Cappadocia” isimli film hazırlık komitesi tarafından aday gösterilerek yapılan değerlendirme sonucunda festival jürisi tarafından ikincilik ödülüne layık görüldü.
 
40 ülke ve 190 filmin yer aldığı yarışmanın ödül töreni, 27 Mayıs 2016 tarihinde İstanbul’da gerçekleştirildi. Törende ödülü, Ahiler Kalkınma Ajansı adına AHİKA Genel Sekreteri Mehmet Fatih YILDIZ aldı.
 
AHİKA’nın “Discover Cappadocia” filmiyle birlikte dereceye giren filmler yurt dışında 18 ülkede turizm festivallerinde gösterilme imkanı bulacak. 



 
Editör: TE Bilişim