Bor Milli Eğitim Müdürlüğü görevini 13 yılı aşkındır yürüten Adnan Solak’ın emekli olacağına dair, çıkan haberlerin yanlış olduğunu belirtti.  

 

SOLAK; EMEKLİLİK GÜNDEMİMDE YOK

 

Bor Milli Eğitim Müdürü, Adnan Solak hakkında emekli dilekçesi verdiğine dair, haber yapılmıştı. Kendisi ile görüştüğümüz Adnan Solak,’ın okulların yarı tatile girmesi ile birlikte yıllık iznini kullandığı öğrenildi. Emeklilik konusunu ise ileriki zamanlarda değerlendireceğini belirtti.

 

Adnan Solak, ile yaptığımız görüşmede, " Emeklilik ile ilgili bir kararım yok.  Okullar tatil oluyordu, geçmiş yıldan da kalan yıllık iznim vardı, onu birleştirdim ve kullanıyorum.  Emekliliği şimdilik düşünmüyorum.  Geçen yıldan da kullanmadığım izin vardı, yıllık iznim bitince görevime döneceğim. Emeklilik konusunu ise Bor’a dönünce değerlendireceğim, her hangi bir  verilmiş kararım yok ”dedi.

 

Bilindiği üzere, Bor Milli Eğitim Müdürü geçtiğimiz yıl kalp ameliyatı geçirmişti.

 

NİĞDE MÜDÜRLER İÇİN DURAK OLDU

 

Diğer yandan, Niğde Milli Eğitim Müdürlüğünü görevlendirme ile yürüten Celalettin Ekinci Gaziantep İl Milli Eğitim Müdürlüğüne görevlendirilmiş, yerine ise  Bakanlık müşaviri olarak görev yapan ve geçmiş yıllarda Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Halil İbrahim Yaşar atanmıştı.

 

Halen Niğde Milli Eğitim Müdürlüğü görevini yürüten Celalettin Ekinci’nin önümüzdeki 10 gün içinde yeni görevi için Niğde’den ayrılacağı bilgisi edinildi. 

 

Niğde Milli Eğitim Müdürlerinin sık sık değişmesi eğitim camiasında tepkilere neden oluyor.

 

Son yıllarda uzun süre görev yapan bir milli eğitim müdürüne rastlanmadı. Niğde’nin adeta büyük şehirlere  atlama tahtası olarak  kullanıldığı, sık sık müdür değişerek Niğde’den, Mardin, Maraş ve Gaziantep’e tayinlerin olması, Niğde’nin İl Milli Eğitim Müdürleri için durak algısı olduğu şeklinde yorumlanıyor.

 

Niğde’ye  gelen müdürlerin kendilerini kalıcı olarak görmediği ve uygulamalarını da buna göre yaptığı, özellikle Bor İlçesinde eğitimin büyük sorunlarla yürütüldüğü ama Niğde Milli Eğitimin duyarsız kaldığı,  Bor’da bina yetersizliğinin had safhada olduğu  kendilerini kalıcı olarak görmeyen il müdürlerinin Bor İlçesinin bina yetersizliği sorununa el atmadıkları belirtildi.

Haber-Yorum: Selim GÖKEL

 

Editör: TE Bilişim