Hırvatistan’da düzenlenen U15 Avrupa Güreş Şampiyonası’nda mindere çıkan Niğdeli Abdülsamed Uçar, 41 kiloda Avrupa üçüncüsü oldu.

Hırvatistan’in başkenti Zagreb’te düzenlenen U15 Yaş Altı Güreş müsabakasında, mindere çıkan Niğdeli güreşçi Abdülsamed Uçar, repesajda Gürcü Basilia'yı (9-0) teknik üstünlükle yendi. Bronz Madalya için karşılaştığı Romen Mihai Vlad'ı da hükmen yenen Uçar, Bronz Madalya kazanarak Avrupa üçüncüsü oldu.

Abdülsamed Uçar’ın Hırvatistan’da elde ettiği Avrupa üçüncülüğü Niğde’de de büyük bir heyecanla karşılandı.

Niğde bilardo il birincisi Türkiye şampiyonası yolcusu Niğde bilardo il birincisi Türkiye şampiyonası yolcusu

Abdülsamed Uçar’ın antrenörü Ahmet Günaydın yaptığı yazılı açıklamada, "Uçar'ın elde ettiği başarı hepimizi çok gururlandırdı."

Avrupa’da Türkün gücünü bir kez daha göstermiş olmanın mutluluğunu yaşadıklarını belirten Günaydın, şunları kaydetti:

"Hem Niğde, hem de Sazlıca beldesinin gururu olan Abdülsamed Uçar, daha önceki başarılarına yeni başarılar eklemeye devam edecektir. Zorlu ve yoğun çalışmalarımızın meyvesini aldık. Bayrağımızı Avrupada dalgalandırdık. Bundan sonraki hedefimiz Dünya Şampiyonu olma yönünde olacaktır. Sporcumuz Abdülsamed Uçar’ın öncelikle ailesine, Sazlıca Belediye Başkanı Süleyman Görgülü’ye, sporcumuza ve teknik heyetimize vermiş oldukları desteklerden dolayı teşekkür ediyorum.” ifadelerini kullandı.

Editör: TE Bilişim