TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank'ın Onur Konuğu olduğu ve "Türkiye Ekonomisi ve Milli Teknoloji" konulu ilk dersi vermesiyle gerçeklesen törene Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu ile birlikte Niğde Valisi Cahit Çelik, Niğde Milletvekili Cumali İnce, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, il protokolü, Üniversitemizin akademik ve idari personeli ile çok sayıda öğrenci katıldı.

"Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi "Ben Her Yerde Varım" Projesi Hayata Geçirildi

Tören saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunması ile başlayıp Üniversitemizin tanıtım filminin gösteriminin akabinde Rektörümüz Uslu ve Niğde Valisi Cahit Çelik'in konuşmaları ve törenin Onur Konuğu Mustafa Varank'ın ilk dersiyle devam etti.

“Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Yeni Başarılara Ulaşmaya Devam Edecek”
Törende konuşma yapan Rektörümüz Uslu, Üniversitemizde özellikle son iki yılda yapılan çalışmalara değindi. Üniversitemizin tarım, yenilenebilir enerji, nanoteknoloji, sürdürülebilir ve iklim dostu kampüs çalışmaları alanlarında öncü konumuna vurgu yapan Rektör Uslu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinin adını onur, şeref ve gururla taşıdığı Şehidimiz Ömer Halisdemir ile nice isimsiz kahramanın aziz hatırasına layık olmak için bundan sonraki süreçte de yeni başarılara ulaşmaya devam edeceğinin altını çizdi. Üniversitemizin Anadolu’nun Yükseköğretim ve Bilimde Parlayan Yıldızı mottosuyla birçok alanda ülkemizin marka değeri olduğunu hatırlatan Rektörümüz Uslu, konuşmasının sonunda yeni dönemin hayırlı olmasını temenni ederek “Yeni akademik yıla girme heyecanımıza ve mutluluğumuza ortak olduğunuz için sizlere en içten duygularımla teşekkür ediyor, saygılarımı sunuyorum.” dedi.

Onur Konuğu Varank’a “Kamu Yönetimi” Alanında Fahri Doktor Ünvanı Tevcihi
Törene Onur Konuğu olarak katılan TBMM Sanayi, Ticaret, Enerji, Tabii Kaynaklar, Bilgi ve Teknoloji Komisyonu Başkanı ve Bursa Milletvekili Mustafa Varank’a, Üniversitemiz Senatosu’nun aldığı kararla, kamu ve özel sektörde bilgi teknolojileri ve inovasyonda ülkemize sağladığı katkılar nedeniyle “Kamu Yönetimi” alanında Fahri Doktor ünvanı tevcih edildi. Rektörümüz Uslu, Varank’a Fahri Doktora Belgesi’ni tevdi ederek ayrıca cübbe giydirdi.
Belge tevcih töreninin ardından “Türkiye Ekonomisi ve Milli Teknoloji” konulu ilk dersi veren Varank, Türkiye’de yükseköğrenimde sadece teorik odaklı eğitimin son 20 yılda tarih olduğunu hatırlatarak teknoloji ve inovasyonda genç girişimcilerin önemine vurgu yaptı. Ar-Ge ve inovasyon alanlarında yapılan desteklerin Türkiye’nin ekonomisindeki yerini ve önemini anlatan Varank; üretmek, gelişmek ve geliştirmek hedefinde olan öğrencilerin her alanda desteklenmeye devam edileceğini ifade etti. Varank dersin sonunda “Şehit Ömer Halisdemir’in adını verdiğini bu güzide Üniversitemizde Açılış Töreni münasebetiyle ilk dersi vermek üzere bizleri davet eden Rektörümüz Prof. Dr. Hasan Uslu’ya huzurlarınızda teşekkür eder, yeni dönemin herkese hayırlı olmasını temenni ederim.” dedi.

Hediye Takdimleri ve Toplu Fotoğraf
Tören sonunda Onur Konuğu Varank’a Üniversitemiz Bor-Halil Zöhre Ataman Meslek Yüksekokulu Dericilik Teknolojisi Programı tarafından üretilen deri halı, Niğde Valisi Cahit Çelik tarafından takdim edildi. Rektörümüz Uslu ise Varank’a tamamen geri dönüştürülmüş malzemeden üretilen Üniversitemizin kapısının maketini takdim etti.

Tören, Onur Konuğu Varank ve il protokolüyle öğrencilerimizin günün anısına çektirdikleri hatıra fotoğrafıyla son buldu.

WhatsApp Image 2023-10-23 at 22.35.09

WhatsApp Image 2023-10-23 at 22.35.11

Editör: Selim GÖKEL