Diyanet İşleri Başkanlığı’nın çağrısı ile tüm yurtta Müslümanlar yeni yılın ilk ışıklarını camilerde karşıladı. Bu etkinlik kapsamında Bor’da da özellikle Sokullu Mehmet Paşa Cami sabah namazında doldu taştı.

Program; namaz öncesi Fetih Süresi, İlçe Müftümüz Sayın İsmail ÇAKIR hocanın Sohbet ve Duası ile icra edildi. Camiyi dolduran vatandaşlar, yeni yılın ilk ışıklarıyla namaz kılıp, dua etti. Namazın ardından Kur’an-ı Kerim tilaveti ve ilahiler seslendirildi. İlçe Müftüsü İsmail ÇAKIR, yeni yılın ilk gününde dualarda bulunarak hafta sonları sabah namazı buluşmalarının süreceğini söyledi.

Yapılan tesbihattan sonra bir konuşma yapan İlçe Müftüsü İsmail Çakır, "Kur'an-ı Kerim’de Rabbimiz müminleri anlatırken "Allah ve Resulüne çağırılınca davete icabet ederler" buyuruyor. Sizler davete icabet ettiniz. 2022 yılını camide, seccadede karşıladınız ve hep beraber dua ettik. Rabbim dualarımızı kabul eylesin. Yeni yılımız, insanlık alemi için hayırlara vesile olsun." dedi.

2022 yılının ilk günü ilk sabah namazı buluşmasında, namaz sonrası vatandaşlara çorba ikramında bulunuldu. Programa din görevlileri, Kur'an Kursu öğreticileri, gençler ve çok sayıda vatandaş katıldı. Emeği geçen herkese en kalbi duygularımızla teşekkür ederiz.

Tarımın kalesi olan köyler tek tek düşüyor Tarımın kalesi olan köyler tek tek düşüyor

Editör: TE Bilişim