eıagığoıdoıeıagığoıdoıTarım ve Orman Bakanlığınca yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı 18. Etap Bireysel Sulama Projesi kapsamında 1153 üreticiye 284 Milyon TL Proje karşılığında 124 Milyon hibe projesi imza töreni Niğde Tarım ve Orman İl müdürlüğünde düzenlendi.

Niğde Tarım ve Orman İl Müdürlüğünde düzenlenen Bireysel Sulama Hibe Desteği imza törenine Niğde Valisi Mustafa Koç, Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş, Ziraat Odası Başkanı Veli Kenar, Damızlık Koyun Keçi Yetiştiricileri Birlik Başkanı Şuayip Demirkol, Damızlık Sığır Yetiştiricileri Birlik başkanı Bilgehan Güney ve vatandaşlar katıldı.

18. Etap Bireysel Sulama Sistemleri Projesi kapsamında Bin 153 üreticiye 284 milyon liralık proje karşılığında 124 milyon lira hibe desteği sağlandı. Tarım ve Orman İl Müdürlüğü’nde gerçekleştirilen hibe dağıtım programına katılan Vali Mustafa Koç, burada üreticiler ile bir araya geldi.

Hibe programı ve ilimiz tarımsal üretimi konusunda Tarım ve Orman İl Müdürü Asım Baş’tan bilgi alan Vali Mustafa Koç, hibe dağıtım programında yaptığı konuşmasında şunları söyledi; “Bugün Niğde için, ilimiz tarımı için, çiftçilerimiz için büyük bir öneme sahip modern basınçlı bireysel sulama sistemlerine verilecek hibe desteği vesilesiyle bir aradayız. Hepimizin bildiği üzere; Tarımda sulama, bitkinin ihtiyaç duyduğu ve yağışlarla karşılanamayan suyun toprakta bitkinin kök bölgesine gereken miktar ve zamanda verilmesidir. İlimiz kurak ve yarı kurak iklim kuşağında yer almaktadır. Bu nedenle bitkilerin yetişme döneminde doğal yağışların yetersiz olması nedeniyle yüksek verim ve kalite için en uygun yöntemle sulama yapılması büyük önem arz etmektedir.

Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı Geçen yıla göre kurban fiyatları yüzde 100 arttı

Tarım ve Orman Bakanlığımız tarafından yürütülen Kırsal Kalkınma Yatırımlarının Desteklenmesi Programı kapsamında,  çiftçilerimizin damla sulama sistemi, yağmurlama sulama sistemi, mikro yağmurlama sulama sistemi, yüzey altı damla sulama sistemi, lineer veya center pivot sulama sistemi, tamburlu sulama sistemi, güneş enerjili sulama sistemi, tarımsal sulama amaçlı güneş enerji sistemleri ve akıllı sulama sistemlerini içeren projeleri için Modern Basınçlı Bireysel Sulama Sistemi projelerine yüzde 50 hibe desteği sağlanmaktadır.

2023 yılında Bireysel Sulama Sistemlerinin Desteklenmesi kapsamında ilimizde 1.153 çiftçimiz 284.988.297,11 TL tutarlı proje için 124.000.000,00 TL hibe desteğine başvurmuştur. Tarım ve Orman Bakanlığı tarafından yapılan değerlendirme neticesinde yeterli bütçe tahsisi yapılarak ilimizdeki başvuruların tamamı hibe desteği almaya hak kazanmıştır. Hibe desteği sağlanan projelerin tamamlanmasıyla 66.000 dekar alan modern basınçlı bireysel sulama sistemine kavuşmuş olacaktır.

İlimiz 2023 yılında ülkemiz genelinde en yüksek proje sayısı ve en yüksek bütçeyi alarak birinci sırada yer almıştır. Bu son derece önemli ve gurur vericidir. İlimize sağlanan hibe desteği için Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın İbrahim Yumaklı’ya ve hibenin ilimize aktarılmasında katkı sağlayan Milletvekillerimize, tüm Bakanlık çalışanlarına ilimiz adına teşekkürlerimi sunarım. İlimize aktarılan hibenin üreticilerimize hayırlı olmasını temenni ediyor ve Sen Üret Yeter diyoruz.”DSC_0550

Editör: Selim GÖKEL