2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor 2020 yılında koyun alınan fiyata, bugün bir kilo pirzola alınıyor

Konu ile ilgili açıklama yapan İl Tarım ve Orman Müdürü Asım Baş; İlimizde 2023 yılında yaklaşık 1000 dekar alanda sertifikalı buğday tohumu üretimi için tohumluk beyannamesi kabul edilmiş olup üreticilerimizin sağlıklı ve temiz tohum kullanmaları için ekiplerimiz sahada aktif bir şekilde kontrollerini yapmaktadır.” dedi. 
Sertifikasyon sürecinde titizlikle yapılan tarla kontrollerinde tohumluk vasfı taşımayan ürünlerin iptal edildiğini belirten BAŞ, alınan numunelerin Tohum Sertifikasyon Test Müdürlüklerince yapılan analiz sonrası sertifikasyon işlemleri neticelendiğini ve piyasaya sunulduğunu belirtti.
İl Müdürü BAŞ “Tarımsal üretimin ve ürünlerde kalitenin arttırılmasında, yeni bitki çeşitleri ve sertifikalı tohumluk kullanımının etkisi büyüktür. Yapılan bu çalışmalar ile amaçlanan İlimizde ve beraberinde ülke genelinde bitkisel üretimde sertifikalı tohum kullanımını yaygınlaştırarak verimliliği, kaliteyi, tohumlarda kalite güvencesini ve çiftçilerimizin gelirinin artırılmasını sağlamaktır.” dedi.