Özel bir teknikle su altından çekilen 54 fotoğrafın yer aldığı sergi 13 Aralık’ta, Niğde Belediyesi ve Niğde Valiliğinin sponsorluğunda açılıyor.

Niğde Belediyesi, Niğde’nin endemik değeri ve canlı sembolü olan Toros Kurbağasının, ilk defa su altından ve su üstünden özel bir teknikle çekilmiş fotoğraflarının yer alacağı fotoğraf sergisinin açılmasına öncülük edecek. Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi’nde İletişim Fakültesi Dr. Öğretim Üyesi ve Uluslararası Fotoğraf Sanatı Federasyonu Fotoğraf Sanatçısı Baybars Sağlamtimur’un su altında serbest dalış tekniği kullanarak çekilen fotoğraflardan oluşan sergi, 13 Aralık’ta Niğde Belediyesi Sanat Galerisi’de açılaçak. Sergi 10 gün boyunca ziyaret edilebilecek.

AMAÇ; ULUSLARARASI TANITIM


Niğde Belediyesi ve Niğde Valiliğinin sponsorluğunda açılacak olan fotoğraf sergisi; Dünyada sadece Bolkar Dağlarının Ulukışla sınırları içerisindeki 3 gölde yaşadığı bilinen ve nesli tükenmekte olan türler listesinin başında yer alan Toros Kurbağalarının uluslararası boyutta tanıtılmasına katkı sağlayacak.

TOROS KURBAĞALARININ FOTOĞRAFLARI İLK KEZ SU ALTINDAN ÇEKİLDİ

Toros Kurbağasının “su altından çekilmiş fotoğraflarının” ilk defa yer alacağı sergide 54 fotoğraf görücüye çıkacak. Çekimlerde tamamen serbest dalış tekniğinin kullanıldığı fotoğrafların yer aldığı sergiyle, Toros kurbağalarının daha iyi korunması ve anlaşılması amaçlanıyor.

Sanatçının bir kurbağanın bakış açısına ulaşabilmek adına uzun gözlemler yaparak kompozisyon ve ışık kullanımı gibi sanatsal yaklaşımları en üst düzeyde tuttuğu fotoğraflarda, ötmeyen tek kurbağa türü olan Toros Kurbağalarının dünyadaki tek yaşam alanı olan Karagöl, Çiniligöl ve Eğrigöl, ilk defa bu teknikle çekilen fotoğraflarla tanıtılmış olacak.

BAŞKAN ÖZDEMİR’DEN TEŞEKKÜR VE DAVET

Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Fotoğraf Sanatçısı Baybars Sağlamtimür’un binbir emekle çektiği muhteşem fotoğrafların yer aldığı sergiye tüm sanatseverleri davet etti.

Serginin; dünyada sadece Bolkar Dağlarındaki göllerde yaşayan Toros Kurbağalarının, dolayısıyla Niğde’nin de uluslararası boyutta tanıtımına katkı sağlayacağını belirten Başkan Özdemir, fotoğraf sanatçısı Sağlamtimur ve serginin açılmasında emeği geçenlere teşekkür etti.

kurbaga-1702387424-528

Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı Bor’da Kütüphane Haftası kutlandı

20231212aw096895-7

Editör: Selim GÖKEL