Ak Parti Bor İlçesinde seçime sayılı günler kala Bor’dan güçlü şekilde ses verdi.

Haber: Selim GÖKEL
Foto-Video: Yasin Yurtmen BASAYEV

Programın Tamamın Görüntüsü Sayfanın Altında


Geçtiğimiz gün akşam saatlerinde yapılan seçim etkinliğine katılımın büyük olması partilileri sevindirdi. Gençlik kollarının yürüyüşü ardından seçim bürosu önünde yapılan etkinlikte yapılan konuşmaların tamamı Bor İlçesi ile ilgili idi.

Bir önceki haberimizde aynı toplantıda Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ın ilginç mesajlarını yayınlamıştık (burada tıklayın) Şimdi de Milletvekili Adayları Alpaslan Kavaklıoğlu, Erdoğan Özegen ve Yaşar Ataç’ın  Bor İlçesi hakkındaki düşünceleri yayınlıyoruz

Kendisi de bir Borlu olan  Niğde Milletvekili Güvenlik ve İstihbarat Komisyon Başkanı Alpaslan Kavaklıoğlu’nun konuşmasını  Borlular ilgi ve coşku ile izledi.

Başkan Erat’ın konuşmasının ardından alkışlar ve sevgi gösterilerinin arasında Niğde Milletvekili Alpaslan Kavaklıoğlu Bor temalı samimi bir konuşma yaptı.

“BOR DENİLİNCE KALBİM FARKLI ATIYOR”

Kavaklıoğlu; “Bor olunca benim kalbim farklı atıyor.  Bor’a bağlılığım sadece ana baba ocağı olduğundan değil. Bor’a bağlılığım tüm Borlular, buranın suyu, toprağı, mahalleleri, kültürü ile benim kalbimde… Bor’daki geçirdiğim günler benim için büyük kazanım, bu benim geleceğimi de etkiledi. Burada motora da bindim, tırpanla ot da biçtim. Vasiyetimdir ölünce buraya gömüleceğim. Bor’un mayası farklı. Bizim insanımız Milliyetçi, mukaddesatçı. Tabi Milletvekili seçildikten sonra, benim konumum itibarıyla farklı bir siyaset izledim. Daha çok burada taşra siyasetinde çok yerellik isteniyor. Benim konumum, Komisyon başkanlığımdan, Yurt Dışı Komisyon Başkanlığı, Meclis çalışmaları,  Genel Merkez görevlerimden dolayı  sanki Türkiye Milletvekilliği gibi idi. Ama büyük işler yapmak için Ankara’da biraz kalmak gerekiyordu. O yüzden sizlerle sık sık  bir arada olamadım, ama yine de ihmal etmedim, köylerimize bile birkaç kere gittim.  Ama Bor için Niğde için  bir çok adım  attım. Önemli projeler için çalışmalar yaptım. Bunların büyük bir kısmı gerçekleşiyor. Şimdi buradan ilan etmeyeceğim Bor için 2 proje daha var. Ama burada ilan etmeyeceğim. Onun müjdesini de inşallah veririz. Çünkü iş yoluna girmeden burada vaat etmek uygun düşmüyor. Söz verip yerine getirmemek hiç hoş bir şey değil”dedi

“TIP FAKÜLTESİ BOR’A ÇOK YAKIN OLACAK”

Kavaklıoğlu; “Şimdi bizim milletvekilliğimiz döneminde neler yaptık kısa başlıklar haline paylaşalım. Milli Eğitim konusunda benim milletvekilliğimde Bor’da 115 derslik  12 okul yapmışız. Bor İmam Hatip lisesi inşaatına Mehmetçik Mahallesinde 24 Derslikli yapılıyor. Onun yanına 200 kişilik öğrenci yurdu. Onun yanına yine spor salonu yaptırıyoruz. Sağlık konusunda hepimiz biliyoruz. Sağlık Ocağı, Hastane ve Sağlık Meslek lisesi birleşe birleşe labirent gibi bir hastane oldu. Ona rağmen güzel hizmetler verildi. Ama şimdi 75 yataklı modern bir hastane yapılıyor. Tıp Fakültesi kimsenin aklında yoktu ama şimdi iş sadece bakanlar kurulu kararına kaldı ve zaten Başbakanımız da söz verdi. Biz bunun girişimini yaparken morfoloji bölümünü biz yaptıracağız dedik. Onun finansmanını da bulduk. Yaklaşık 120 milyon liraydı. Üstelik Tıp Fakültesi ya Bor’a çok yakın olacak yada Bor’da olacak. Tıp Fakültesi bölgesel olacak artık hastalarımız buradan Kayseri’ye gitmeyecek, oradan hastalar bize gelecek. Bazıları bunlara inanmıyor. Diyorlar ki vaat veriyorlar. Hayır biz yapmayacağımız şeyi söylemeyiz. Bazıları konuşuyor ama Ak Parti yapıyor”dedi.

“HIZLI TREN 2018’DE BOR’DA HİZMETE GİRECEK”

Alpaslan Kavaklıoğlu; “Bazıları yine eleştiriyor, her yerde hızlı tren var Niğde’de Bor’a neden yok diye… Bor’dan da hızlı tren geçecek. Bor’un da hızlı treni olacak bunu bilin. Üstelik diğer yerler gibi 6-7 sene değil, 3 yıl içinde tamamlanacak. 2018 Yılında Bor İlçesinde Hızlı Trenimiz hizmete girecek. Bunun bir kısım alt yapısı bitti. Bunlar kalıcı projeler. Bor Niğde yolu 3 şeritli oldu biliyorsunuz. Bu yolun gecikme nedeni, bir kısmı karayolları, bir kısmı Fertek, bir kısmı Koyunlu, bir kısmı da Niğde Belediyesine ait olduğu için ayrıca en önemlisi doğalgaz döşemesi olduğundan yeni ihale gibi konularından  dolayı gecikti. Zengen Yolu, Kayseri Yolu da  ESK dediğimiz güzel asfalt olacak. Bor ve Niğde’nin girişi çok modern  olacak. Tabi Bor’un köylerini  unutmadık. Köylerimize 60 trilyona  yakın yatırım yapmışız. Köylerimizin ciddi hiçbir sorunu yok şuanda. Okçu, Gökbez ve Halaç göletlerini de bu sene içinde  ihale edeceğiz” diye konuştu.

“VEKİLLİĞİMİZ BİTMEDEN BURADAN UÇAKLA UÇAĞIZ İNŞALLAH”

Kavaklıoğlu; “Havaalanı konusu ise 1996 yıllarında özel idaresi ile başlayan ancak kısa bir pist ve küçük uçaklar için planlanmış sonradan 2001 yıllarında yatırım programından kalkmış. Bizden önceki milletvekillerimizde çok uğraşmış gündeme getirmiş.  Burada temel sıkıntı havaalanından ziyade yolcu potansiyeli idi. Şimdi bölgesel bir havaalanı yapılacak. Yer seçim çalışmaları başladı. Mevcut havaalanı yerimiz dahil uygun bir yer aranıyor. Ona bir karar verilecek, kamulaştırma işlemi yapılmayacağı için çok kısa sürecek. İnşallah bizim vekilliğimiz bitmeden buradan uçağız inşallah”dedi

“OSB MANTIĞI İLE ÇALIŞAN İKİNCİ ENERJİ İHTİSAS BÖLGESİ BOR’A”

Alpaslan Kavaklıoğlu Bor ile ilgili yaptığı konuşmasının devamında; “Bor Organize Sanayi  Bölgesi ise başladığında 10-11 tane  küçük işletme vardı. Buraya doğru dürüst yatırımcı gelmiyordu. Ama teşvik çalışmaları sırasında eklettik. Buraya en fazla desteklenen teşvik kapsamına aldırdık. Şimdi oraya yatırım yapmak için torpil arıyorlar. Burası doldu yetmedi şimdi 400 hektar ilave ediyoruz. Hemen yanı başına Emen Ovasına Enerji İhtisas Bölgesi yapıyoruz. Bu OSB mantığı ile çalışan ikinci yer olacak. Orada 1300 kardeşimize iş imkanı olacak. Bor OSB’ye büyük derici esnafımız taşındı ancak küçük derici esnafımız Acıgöl’de kaldı. Ama yeni kurulan deri kooperatifimiz bu sene yatırım planına girdi. Bu sene inşaatı başlayacak. Acıgöl’deki küçük işletmeleri boşaltacağız. Orayı da Sıtkı Başkanımız Toki ile ev mi yaptırır inşallah bir şekilde değerlenek. Bu çevredeki dabakhanenin kirlilik alanı da yok olur.

“OTOBAN İHALE EDİLDİ, 2 SAATTE ANKARA’DAN NİĞDE’YE GELECEĞİZ”

Bu sene Ankara- Niğde arası otoyol inşaatı tamamlanacak, 2 saatte Niğde’ye geleceğiz. Geçen hafta onayı çıktı 200 kişilik ortaöğretim kız yurdu yapılıyor. Bizim hafızamız çok zayıf, burada bir eski hükümet konağı vardı. Ama bu konu için bile 9 ay uğraştım ama güzel oldu. Hala burada eksiklik var. Atatürk Heykelinin  yerini değiştireceğiz.

 

“BOR ASKERİ FABRİKA KAPATILSIN İSTİYORUM… AMA YERİNE….”

Tabi Bor’da tarihi bir askeri bir fabrika var. Benim çocukluğumda 500 işçi çalışırdı. Ama şuan 124 kişiye düştü. Kara Kuvvetleri her yıl karar alıyor. Her yıl bu askeri fabrikayı kapatmak için.  Her yıl müdahale ediyoruz, kapanmaması için ama ben kapanmasını istiyorum. Ama yerine savunma sanayinin büyük projelerinden büyük bir projenin  kurulmasını istiyorum. Bunun ön çalışmaları yapıldı. Ben istiyorum ki 124 kişi değil, istiyorum ki 1500 kişi çalışsın. Katma değeri yüksek modern ürünler üretilsin istiyorum. Bunun ön çalışmaları yapıldı.  Bu konuda endişem yok  ama biraz zamana ihtiyaç var. Bor Askeri Fabrikası burada daha kalıcı modern bir ürünler, alet edevat, silah üretsin ve Bor’un Niğde’nin gençleri çalışsın istiyorum.

“AKKAYA’DA SON DURUM ŞÖYLE”

Burada Bor’un şuan da en büyük sorunu Akkaya Barajı Çevre Kirliliği. Ben Milletvekili olmadan da sorundu. İnanın vekil olduğumda ilk toplantıda şimdiki Cumhurbaşkanımız o zaman ki Başbakanımıza iki şey söyledim. Birincisi  Akkaya, ikincisi ise Havaalanı idi. O da sağ olsun Su İşleri Bakanı Veysel Eroğlu’nu, Veysel Hoca dedi  çağırdı ve bu iş senin yap bu işi dedi. Ekip geldi, çalışma yaptı. Temizlenme yaptı ama Niğde  arıtma tesisi yeterli mi yetersiz mi diye 1,5 yıl karar veremediler. Hollanda’dan  bir AB projesinden 800 milyon para alındı. Yok arıtma yetmiyor, yok Fertek, Koyunlu, yok OSB dediler, terfi istasyonu derken, bu güne geldi. Şuan  işi kökünden çözmek için çok modern bir arıtma yapılıyor. Ama benim gönlümden geçen, içinde göl sporları yapılan, etrafı park, ormanlarla çevreli güzel bir yer düşünüyoruz. Bu sene de tamamlanmayacak, bir takım sıkıntılar vardı onu da giderdiler. Şimdi projesi ve ihalesi yapıldı. İnşallah bu sorun da çözülecek.

“BEN BOR’UN ÇOCUĞUYUM… BENİ BAĞRINIZA BASTINIZ”

Tabi ben Bor sevgisini laf ile olmadığını biliyorum. Sizi, Bor’u seviyorum demekle işi bitirmek istemiyorum. Bor’a hizmet etmek demek,  çocuklarımızı, yavrularımızın geleceğini düşünmek demek. Sizlerden büyük destek alıyorum.  Bir çocuğunuz olarak beni bağrınıza bastınız. Bende hep sizin yanınızda olacağım.

 

“NİĞDE VE BOR BÖLGENİN YILDIZI OLUYOR”

Sayın Başbakanımızın açıkladığı projeler Niğde’yi, Bor’u bu bölgenin yıldızı haline getirecek. Bu yolda hiç durmadan üç arkadaş birlikte çalışacağız. Tabi bir seçim arifesindeyiz. Milletvekili seçimi var. Bu seçim çok farklı. Her seçimde bunu söyledik. Ama bu seçim gerçekten farklı. Ak Parti’nin 12 yıllık döneminde hastaneler, yollar, havaalanları, hızlı trenler, silahımızı, denizaltımızı, uçağımızı kendimiz yapalım dedik.  Türkiye’nin çehresi değişti. Bunu yaparken ilk başta borcumuz olmasın, bağımlı olmayalım dedik. Milli sanayi geliştirelim dedik. Bunları yapalım derken çok sıkıntı çektik.  Türkiye ayağa kalktı. Dik durmaya başladı ve etrafında, dünyada etkili olmaya başladı ve bu dünyayı korkuttu. Dediler ki Türkiye’yi durdurmak lazım. Bunun için onların lideri Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın önünü kesmek lazım. Bunu çok denediler ve hala deniyorlar. Partimizi kapatmaya başladılar, e muhtara verdiler, gezi olayları, paralel oyunlar oynandı, yargı darbeleri… Ama biz diyoruz ki.. Dünyanın 10 en güçlü ülkesi olacağız. Bunun için de yeni Türkiye’yi kuracağız. Bunun için daha güçlü, daha büyük adımlar atmamız lazım. Onun için Borlu hemşerilerimin desteği lazım. Şimdiye kadar olduğundan  daha büyük desteğe ihtiyacımız var. Bunu milletvekilliğimiz için istemiyoruz, inanın bu ülkenin güçlü olması lazım. Niğde’nin daha fazla hizmet alması içinde bizim üçümüzün de gitmesi lazım. Üç sıfırın daha büyük etkisi var, psikolojik etkisi var. Niğdemiz için, Bor için bunu yapmamız lazım, hep sizinle olacağım, durmak yok yola devam” dedi.

Alpaslan Kavaklıoğlu’nun konuşmasını alkışlar ve sloganlarla tamamladı.

*******

ERDOĞAN ÖZEGEN YİNE VERDİ VERİŞTİRDİ

Ak Parti’nin Bor ilçesindeki seçmenle buluşma toplantısının  sonuna doğru gelen Milletvekili Adaylarından Erdoğan Özegen ve Yaşar Ataç’da birer konuşma yaptılar.

Özellikle Erdoğan Özegen’in Bor temalı konuşması Borlulardan büyük alkış aldı. Erdoğan Özegen konuşmasının satır aralarında o kendi uslübu ile muhalefeti de eleştirmekten çekinmedi.

Bor’da yoğun katılımlı etkinlikte konuşan Ak Parti Niğde Milletvekili Adayı Yaşar Ataç alanda bulunan kalabalığa hitaben yaptığı kısa konuşmada; Bu güzelliğin karşısında saatler konuşsak yetmez… Bu kalabalık muhalefetin Niğde mitinginden daha fazla… Bizim şevkimizde aşkımızda 400 milletvekiline yeter. 2002 den bu tarafa sürekli yükselen bir trend ile bugünlere geldik. Niğdeli, Borlu, Çamardılı kardeşlerim şunu gördüler. Biz 3-0 göndermediğimiz zaman güçlü bir iradeyi ortaya koyamıyoruz. Bir tarafımız  eksik kalıyor. O zaman ne yapmalıyız. Particiliği bir yana koyup, bu sefer gücün yanında. Hizmetin yanında, kalkınmanın yanında yer almalıyız demeli ve bu doğrultuda hareket etmeliyiz”dedi

Yaşar Ataç’ın konuşmasının ardından mikrofonu eline alan Ak Parti Milletvekili Adayı Erdoğan Özegen yine hatipliğini konuşturdu.


12 YIL ÖNCE BÖYLE BİR TÜRKİYE YOKTU..

Erdoğan Özegen Bor’da yaptığı konuşmada; “Bugün Bor Şehrimizde anlamlı bir akşamı bize yaşatıyorsunuz. Bizleri bahtiyar ettiniz Mevlam da sizleri bahtiyar etsin. Benden önce başkanlarım, vekillerim çok güzel duygularını ve Ak Parti iktidarının yaptıkları hizmetleri anlattılar, sizlerle paylaştılar. Zaten siz bunları biliyorsunuz, görüyorsunuz ve yaşıyorsunuz. Ben ise sizlere farklı bir şey söylemek istiyorum. Özellikle genç arkadaşlarım beni dikkatli dinlemelerini istiyorum. Ak Parti kurulduğunda 12 yaşındaki genç kardeşim bugün 25 yaşında. 15’inde olan ise bugün 30’una yaklaştı.  O gün eski Türkiye diye tabir edilen Türkiye ile ilgili bir fikri yok. O zannediyor ki bugün yaşadığı Türkiye dünde vardı, ondan öncesi günde vardı.  Ey kardeşim o gün böyle bir Türkiye yoktu. O gün şöyle bir Türkiye vardı. Şu anda hemen yanı başında Bor Fizik Tedavi Hastanesini geç kardeşlerim bunu bilin, Anasol-M diye bir hükümet vardı. O hükümetin Sağlık Bakanı Osman Durmuş vardı. O bakan geldi, Borluların gözünün içine bakarak ne dedi ki. “Borlular burasını patates ambarı yapın” dedi. Bor Veliler şehridir hizmetin en iyisine layık dedik. Ak Parti Biz geldik, Ak Parti iktidarı geldi. O patates ambarı yapmak istediklerini Hastane yaptık. Yetmedi yanına bir daha yapıyoruz. Yenisi daha yapacağız. Yenilerini yapacağız. Rahmetli Doğan Baran abimi rahmetle anıyorum. İnsanların en hayırlısı, insanlara en faydalı olandır. Güzel bir söz var. “İnsanlar ölür kalır eseri, merkep ölür kalır semeri” Değerli Doğan Baran abimi burada eserleri ile yad ediyoruz. Bu yaptıklarımızı da  babamızın parası ile yapmıyoruz. Bu milleti 70 sente muhtaç ettiler.  Bankaları hortumladılar.   Şimdi, sözüm ona algı operasyonları ile artistik filim çevirenler Türkiye’yi nasıl batırdıklarını hatırlıyor musunuz?” diye sordu.

“MİLLİYETÇİLİK;  TANKINI, TOPUNU UÇAĞINI YAPMAKTIR”

Erdoğan Özegen konuşmasının devamında; “Bak benim Borlu genç kardeşim… Aynen o gün Milliyetçilik borç almadan kendi ayağının üzerinde duran, kendi topunu tüfeğini yapan, kendi tankını, uçağını yapan bir Türkiye ile olur ancak. O gün bak nasıl bir resim var. İnternete gir bak, 12 yıl önce nasıl bir resim var. Üç lider kara kara düşünüyor. 500 milyon dolar IMF para vermez ise, Türkiye’deki memur, işçi, emekli bu ay  maaşını alamayacak. Bak genç kardeşim  Milattan öncesinden bahsetmiyorum. Sadece 12 yıl öncesinden bahsediyorum. Bugün gelip Milliyetçilik yapanların getirdiği Türkiye buydu.”dedi

 

“HAVAALANINI ÖNCE YAPAMAZ DİYORLARDI, ŞİMDİ KAÇ KİLOMETRE ÖTEYE YAPILACAK DİYORLAR… AHA… BOR’A YAPILACAK VAR MI ÖTESİ…”

Erdoğan Özegen; “Borlular arif insanlardır, Velilerin torunusunuz, akıllı insanlarsınız. Müslüman feraset sahibidir. Borlu bir delikten iki kere yılana kendini sokturmaz. Bakın okullar açılıyor. Annenin babanın kitaptan haberi var mı? Çocuklarınıza tablet dağıtılıyor. Artık internet sınıflı okullar var. Ama 12 yıl önce neydi. Şurda Bor’un Obruk ilkokulunda evden tezek getiriliyor okulun sobası yanacak, müstahdem yok. Bugün kaloriferli okullar var. Biz bu şehre doğal gaz getireceğiz dedik. Ya Özegen yapma, büyük şehirlerde yok doğalgaz dediler. Bunlar unutuldu. Otoyol yapacağız dedik.  Ne otoyolu dediler. Otoyol yapıldı, Türkiye’nin her yerine duble yollarla gidip geliyorsunuz. Şimdi ne konuşuluyor. Havaalanı… Milletvekillerimiz söyledi. Efendim yapılamaz diyorlardı. Peki… Şimdi yapılacağını gördüler kaç kilometre öteye yapılacak diyorlar. Aha Bor’un şurasına yapılıyor var mı ötesi… Var mı ötesi…” dedi.

“NİĞDE ANADOLUNUN ÇUKUROVASI OLACAK”

Konuşmasına devam eden Erdoğan Özegen; Söyleyecek çok şey var. Hemşerimiz Başbakanımız geldi 10 tane mega projesi söyledi. O size sahip çıktı.  Bunun üç tanesi Bor’a yapılıyor.  Havaalanı burada, Enerji İhtisas Bölgesi,.. Şimdi bir şey söyleyeceğim. Niğde olarak Türkiye’nin en iyi tarım yapılan Türkiye’deki 10 il içindeyiz. İnşallah Bu Emen Ovasını da, Melendiz, Misli Ovasını da KOP kapsamında sular haline getirdiğimiz gün. Niğde artık Orta Anadolu’nun Çukur ovası olacak”dedi.

Son yıllarda şehit gelmediğinden de rahatsız olanların olduğunu söyleyen Erdoğan Özegen; Annelerimizin avuçlarına  kına yakarak askere  gönderdikleri yavrularımız kalleş kurşunları ile şehit olmasın diye neler çekiyorduk. Bu ülke bölünmesin, bütünleşsin diye mücadele ettik. Artık çok şükür şehit gelmiyor. Ama bu birilerinin hoşuna gitmiyor. Açılım diyor, bölünecek diyor. Bilmen ne diyor. Şimdi soru şu…  Ak Parti haricindeki bütün partilerin çabası ne!. İktidar olup millete hizmet etmek mi? PKK partisi HDP’yi baraj geçirtmek mi?  Hangisi… Yav HDP’den çok diğer partiler buna çabalıyor. Tabi bunu Bor’da söyleyemezler… HDP barajı geçsin… Ak Parti milletvekili sayısı azalır. Acaba bize tekrar bir koalisyon ümidi doğar mı? Şimdi  kim bölücü… Bor’daki Milliyetçi kardeşim PKK partisinin işine yarayacak bir şey yapar mı? Biz Anadolu’nun en milliyetçi, en vatanperver en mükeddesatçı Anadolun beşiğindeki veliler şehri Bor’uz.  Bunu gören Borlum, Kemerhisarlım, Bahçelilim Çukurkuyum, Kızılcalım buna izin verir mi?

Adamlar iktidar olup Bor’a hizmet edelim diyemiyorlar. Yaptıkları şu… Sabahtan akşama kadar ellerini açmışlar dua ediyorlar. Aman HDP barajı geçsin Ak Parti’nin milletvekili sayısı düşsün… Yav kim bölücü!... Kim birleştirici… Her şey gözünüzün önünde oluyor. Benim arif, yiğit  Borlum buna izin vermez.

“ADAM NEVŞEHİR KAÇ KİLOMETRE BİLMİYOR… BAYAT KÖYÜNÜ MÜ BİLECEK”

Şimdi seçim var, şöyle bir durum oluyor.  tansiyon 19, Hava 180… Şimdi getirmişler bir arkadaşımızı aday. Arkadaş diyor ki “Nevşehir Niğde’ye 40 kilometre diyor. Niğde’ye havaalanı yapılır mı “ diyor. Yani yapılmasın demeye getiriyor. Ya… Bor Milliyetçileri neredesiniz?... Adam Nevşehir ile Niğde’nin mesafesini bilmiyor. Bayat’ımı bildiğini sanıyorsunuz. Kayı, Kaynarca, Postallı, Balcı, Gökbez, Kızılkapı, Karakapı, Karanlık Dereyi mi, Kara Mahmutlu Aspusu hepsini biliriz… Hepsini… Şimdi bir hemşerimiz ikinci sıra adayımız Bor’dan diyorlar… Eee.. Evladına sahip çık diyorlar… Ee.. biz neyiz… Alpaslan Bey… Milliyetçi adam Bor’a, Borluya sahip çıkar. Milliyetçi adam Türkiye’ye sahip çıkar

“BÜYÜK NİĞDE HEDEFİ KOYDUK”

Artık öyle particiliğe falan pirim vermeyin. Bu memlekete beraber sahip çıkacağız. 610 bin Niğdeli var. Niğde’de 348 bin kişi yaşıyor. Biz bütün Niğdeli olarak, bir ve bütün olarak Büyük Niğde hedefi koyduk.”dedi.

Programın tamamının görüntüsü aşağıdaki video da...

Editör: TE Bilişim