Bilindiği üzere Irak Kürt Bölgesel Yönetimi (IKBY) Başkanı Mesud Barzani geçtiğimiz haftalarda Türkiye'ye geldiğinde İstanbul ve Ankara'da havaalanlarına sözde Kürt Devleti bayrakları asılmıştı. Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti tarafından en üst düzeyde misafir edilen, desteklenen, sözde Kürk Yönetimi bir kaç gün önce  Kerkük'ün resmi dairelerine IKYB bayrakları asmış ve ardından referandum kararı almıştı. Bu karar Türkiye'de tepkilere neden olmuştu. 

 Niğde'den sadece CHP'li İl Genel Meclisi Üyesi Rasim Yılmaz'dan tepki geldi. 

Niğde İl Genel Meclisi Nisan ayının 3. birleşiminde gündem dışı söz alan CHP'li İl Genel Meclis Üyesi Rasim Yılmaz, MHP'li üyelerin de bulunduğu toplantıda, Kerkük İl  Genel Meclisinin Bağdat yönetiminden ayırılıp Irak Bölgesel Kürt yönetimine bağlanması kararı veren Genel Meclisini kıyanan bir konuşma yaptı. 

CHP'li üye Rasim Yılmaz yaptığı konuşmasında; Irak Bölgesel Kürt yönetiminine bağlanma kararı alan Kerkük Genel Meclisini şiddetle kınıyorum. . Kerkük Türkmen yurdudur. Biz Irak'ın toprak bütünlüğünden yana bir ülkeyiz. Kimse Kerkük'te Türkmenleri yok sayamaz. Türkmen kardeşlerimiz yalnız değildir." dedi. Rasim Yılmaz'ın yaptığı konuşma  bazı il genel meclis üyelerinden alkış aldı. 
 
Editör: TE Bilişim