1 Kasım 2015 tarihinde yapılacak olan genel seçimlerde Cumhuriyet Halk Partisinden adaylık için Endüstri Mühendisi Gazeteci Yazar Ömer Fethi Gürer başvuruda bulundu. Gürer yaptığı açıklamada Niğdemiz için yapacaklarımı biliyorum. Tüm hemşehrilerimin desteğini bekliyorum”dedi.

Kartal Belediye Başkan Yardımcısı iken görevinden istifa ederek Milletvekili adayı olan Ömer Fethi Gürer Niğde ilini anlatan beş kitap yazdı. Niğde ili ilgili beş bini aşkın köşe yazısı da gazetelerde yayınlandı. Niğde’yi köy köy en iyi bilen isimlerden olan Ömer Fethi Gürer adaylığının açıklanmasından sonra herkesin ve herkesimin milletvekili olmak için çalışacağını belirtti.

ŞEHİTLERİMİZ İÇİN İÇİMİZ YANIYOR.
Ömer Fethi Gürer ülkemizin zor bir süreç yaşadığına dikkat çekerek öncelikle huzurun barışın önemine vurgu yaptı. Terörü lanetlediğini ifade eden Gürer “ Şehitlerimiz için içimiz yanıyor.Tüm şehitlerimize Allahtan rahmet gazilerimize sağlık diliyorum. Ülkemizin birliği, kardeşliğimiz daim olsun “dedi. Giderek ağırlaşan ülke sorunlarına karşı duyarlı olduğu gibi Niğde ili içinde yapacaklarını bildiğini belirten Gürer partim görev verdiği taktirde sorunları aşmada dünde olduğu gibi gece gündüz çalışacağım. Memleketim için elimi taşın altına koymaya hazırım”dedi.

NİĞDE’NİN SORUNLARINI BİLİYORUM.ÇÖZÜM İÇİN GÖREVE TALİBİM
Niğde ilinini sorunlarını yakınen bildiğini ve bu anlamda çözüm önerilerinde geliştirdiğini ifade eden Cumhuriyet Halk Partisi Niğde aday adayı  Ömer Fethi Gürer sözlerini şöyle sürdürdü. Niğde ilimizi köy köy kasaba kasaba ilçe ilçe tanıyorum biliyorum sorunlarını yıllardır çözüm bulması için uğraş verdim. Yazılarımın etkisi ile yapılan bazı çalışmalarda oldu ama yeterli olmadı çünkü Niğde için yapılması gereken çok iş var. Niğde tarihi, doğası, insan dokusu özellik ve güzellikleri ile zengindir. Bu zenginlikten halkımızın da yarar sağlaması gerekir. Bugüne değin bu anlamda yapılanların yetmediği ortadadır. Köyü kasabası göç vermekte, ürünleri, üretilenleri değer bulmamaktadır. Niğde ilçeleri Aksaray, Nevşehir her alanda Niğde aşmış durumdadır. Bir dönem Karaman oğullarına Başkent olmuş, Tyana Krallığı döneminde Kapadokya Başkentlik yapmış Niğde Adana, Kayseri, Konya gibi illerle aynı süreçlerden gelmesine karşın ne kadar geri de kaldığı açıktır. Niğde’nin sorunlarını biliyorum. Çözüm için göreve talibim. Hedefim düşüncem amacım Niğdemizin gelişimi herkesin aşı işi ve huzurlu bir yaşamı olması için çalışmaktır. Herkes ile herkesim ile kavgasız el ele Niğde’miz için çaba ve çalışma içinde olacağım.”dedi.

CHP Milletvekili adayı Ömer Fethi Gürer köylümüzün, işçimizin, sanayicimizin, esnafımızın, kadınlarımızın, çocuklarımızın, gençlerimizin, emeklilerimizin, öğretmenlerimizin, engellilerimizin, şehit ailelerimiz,gazilerimiz, demokratik kitle örgütlerimiz, üniversitemizin, ,sporcularımızın, yoksullarımız, sorunları olanların kısacası çaresizlerin, herkesin herkesimin sesi olmak Niğde’mizin sorunlarına çözüm üretmek aramak ve en üst düzeyde gündeme taşımak için yola çıktım. Yaptıklarımla geleceğe de örnek çalışmalarım olacak ve Niğde’miz her alanda ilerleme gelişmesi için yoğun bir çalışma içinde olacağım”dedi.

ÖMER FETHİ GÜRER KİMDİR?

Endüstri Mühendisi-Gazeteci-Niğde ilini anlatan beş kitabı ve Niğde, Bor, Çamardı, Altunhisar, Çiftlik, Ulukışla ilçeleri ile köy ve kasabalarının sorunlarını anlatan,çözüm önerileri sunan beş bini aşkın köşe yazısının yazardır. Çukurova Üniversitesi Endüstri Mühendisi olarak mezun olan Gürer 1974 yılından beri dergi ve gazetelerde yazmaktadır. İş yaşamına Adana   Çukobirlik İplik  Fabrikasında    başlamıştır.1978 yılında Çukobirlik’te Tekstil İşçileri Sendikası  Şube Başkanlığına büyük oy farkı ile  seçilmiş ve . Türkiye Tekstil İş kolu tarihinde imzalanan en kapsamlı rekor ücret zamlı sözleşmeye imza atmıştır. 1985 yılında Endüstri mühendisi olarak İstanbul İnter Araçları Pazarlama Şirketi Motorlu Araçlar Ticaret A.Ş çalışmaya başlamıştır. Satış Sonrası Servis Hizmetleri  müdürlüğü,Tuzla Tesisler Müdürlüğü,Adana Bölge Müdürlüğü yapmıştır.İstanbul Niğdeliler Derneğinde Asbaşkan olarak görev almıştır. Gıda ve Otomotiv gruplarında müdür ve Genel Müdür olarak görev yapmıştır.

 Yeşil Bor, Niğde’nin Sesi, Niğde Hamle, Niğde Anadolu, Niğde Gündem, Niğde Haber, Niğde Hasret,  Yeni Bor, Niğde 51, Ellibir Haber, Bor’un Sesi, Çamardı’nın Sesi, Aksaray Ulu ırmak ve Hasandağ, Ereğli, Nevşehir İç Anadolu, Adana Bölge, Hürriyet, Güneş ve Cumhuriyet gazetelerinde haber ve köşe yazıları, Antalya Baro Dergisi, Özyönetim Dergisi, Bildirge Dergisi, Başkent  Niğde Vakfı yayın organı  “Niğdemiz” dergisi, Kartal gazetesi, Bir Nefes Yaşam Dergisi, Kırıntı dergisi çok sayıda meslek dergisinde  yazıları  yayınlandı. İnternette ise  Turizm Forumu,  Turizm News, Niğde Haberci, Bor Haber.Net,  Niğde Hasret sitelerinde köşe yazarıdır.

 Niğde Kapadokya’nın Başkenti kitabı,

 Bor Şehri Kitabı,

Niğde Söylence Şaka Fıkra Kitabı,

Bettiklerin Yurdu Kızılca Kitabı,

Niğde Spor Tarihi Kitabı ile  Laf Ola adı ile Şiir kitabı yayınlandı. Niğde Siyaset Tarihi kitabı basıma hazırdır.

Niğde Meslekler Tarihi, Kumar, Kader, Bizim ramazan hikaye denemeleri yerel basında yayınlandı. Niğde ilini anlatan çok sayıda konferans verdi. Her yıl Niğde ili köy kasabalarına giderek sorunlarını dinledi ve basın yolu ile gündeme taşıdı. Üreticinin sorununu, sanayicinin,işçinin,köylünün,kadının,çocukların,gençlerin sorunlarını yazdı.Niğde için öneriler yazarak sorunların aşılmasına çalıştı.

2009 yılında  Niğde Bor Belediye Başkan Adayı oldu. CHP’nin oylarında önemli artış sağladı. Son otuz  yılın en yüksek parti  oyunu aldı. 2011 yılında Niğde CHP Ön seçime katıldı. 3. Sıra Niğde Milletvekili adayı oldu.  Kartal Belediye Başkan Danışmanlığı, Özel Kalem Müdürlüğü yaptı. Kartal Belediye Başkan Yardımcısı  iken görevinden ayrılarak milletvekili adayı oldu.

 

Niğde Başkent Vakfı,İstanbul Niğdeliler Derneği,Turizm Yazarları Derneği Ve FİJET Üyesidir. Evli.  İki çocuk babasıdır.

  


Editör: TE Bilişim