İl Genel Meclisi planlı toplantılarının bazılarını Niğde’nin ilçelerinde yapmaya karar verdi. Geçtiğimiz günlerde ilçe toplantılarından ilki Bor İlçemizde Kaymakamlık toplantı salonunda ilçe yöneticilerinin katılımı ile yapılmıştı.     (Bu haberimiz için Tıklayın)

 

Toplantının ardından İl Genel Meclis Başkan ve Üyeleri Bor İlçe Kaymakamı Muammer Balcı ile   Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat’ı makamında ziyaret etmişti.

 

İl Genel Meclisinin Bor İlçesinde yapılan toplantısının ardından konu ile ilgili bir açıklama yapan Bor Belediye Başkanı Sıtkı Erat ; İlçemizde yapılan İl Genel Meclisi toplantısında ilçenin kısa, orta ve uzun vade de çözüm bekleyen sorunlarını dile getirildiğini çözüm bekleyen en önemli sorunlarından birisi olan Akkaya Barajı çevre sorununun giderilerek, sulama amaçlı yapılmış olan Akkaya Barajının çevre kirliliğinin bir an önce giderilmesinin önemine değindi. 

 

Akkaya ve Sulama konusu en önemli konu

 

Erat açıklamasında ;  Bor ve Bölgesinin büyük bir kısmı eskiden beri tarımsal gıda üretimiyle geçimini buradan karşılandığını, bitkisel ve hayvansal gıda üretiminde bölgesinde büyük ölçüde bağ, bahçe ve tarla sulama suyu ihtiyacının önem taşımakta olduğunu, suyun bir damlasının bile boşa kullanılmaması gerektiği, bu sulama suyu ihtiyacının en ekonomik ve sağlıklı bir uygulamalarla giderilmesiyle birlikte, sulama suyunun barajdan kullanımının artırılarak, sağlıklı bir şekilde geliştirilmesi Bor ve bölge ekonomisinde büyük ölçüde kazancı artıracaktır.’dedi.

 

Sulama suyu kaybını en aza indirgedik

 

Tarımsal sulama suyu kullanan üretici çiftçilerimiz ve vatandaşlarımız tarafından daha ucuz ve ekonomik değerler sağlayacak olan bilimsel uygulanabilir teknik gelişmelerde, zirai alanların sulanmasının motopomplardan vahşi sulama uygulaması değil, baraj suyuyla sağlıklı koşullarda yapılması ülke ekonomisine de büyük ölçekte katma değer oluşturmasının büyük önem taşımaktadır. Bu amaçla geçtiğimiz günlerde, Akkaya Barajı İsale Hattı Sulama Suyu 22 kilometrelik Beton Kanal projemizi Bor’da tamamladık. Bugün çiftçilerimiz su kaybı olmadan, eskiden 3- 4 saat gibi gecikmelerle sulama yapabilme durumu ortadan giderilmiş, şimdi 15-20 dakikada sulama suyu elde etmesi sağlanmış ve sağlıklı bir sulama sistemi beton kanal uygulamasıyla daha da geliştirilmiş oldu. Tüm emeği geçenlere buradan Bor adına teşekkür ediyorum.” dedi.

 

 

Erat ; Belediye olarak ileri dönemlerde de benzeri konularda uğraşılarımız devam edecektir. Vatandaşlarımızın hayatını kolaylaştırıcı hayati konulardaki çalışma projelerini hayata geçirmeyi hedefliyoruz. Bu uğurda Bor, bölgesinin ve ülke ekonomisine katkı sağlayacak olan projelerde gereken katkıları da esirgemeyeceklerini ifade etti.






 

Editör: TE Bilişim