6 Şubat’ta Kahramanmaraş merkezli büyük depremlerde, evi ve işyerleri ağır hasar alan Niğdeli depremzedeler, Ömer Halisdemir meydanında düzenledikleri basın açıklamasında kimsenin kendileri ile ilgilenmediklerini ve önümüzdeki günlerde Türkiye Büyük Milletve Meclisine gideceklerini söylediler.

Niğdeli depremzedeler adına Ömer Hlisdemir meydanında düzenlenen basın açıklamasında depremzedelerin yaşadıkları sorunları ve isteklerini açıklayan Niğdeli Depremzede Belgin Angı,seçim zamanı bizlerin kapışa gelip oy isteyenler şimdilerde üzerlerine ölü toprağı örtülmüş gibi ortalıkta olmadıklarını, yaşanılan depremden 1 yıla yakın bir zaman geçmesine rağmen bir çivi bile çakılmadığını ve yaşadığımız sıkıntı ve sorunlarla bizleri kaderimize terk ettiler” dedi.

Angı, yaşanılan depremden 11 ay bitmek üzere, bize devlet yetkilileri tarafından verilen hiçbir söz tutulmadı. Aralık ayının sonunda sizlerle bankada kredi sözleşmesi yapacağız, arsalarınızın yerini göstereceğiz diyenler şuan ölüm uykusuna yattılar, üzerlerine ölü toprağı serpildi. Biz Niğdeli depremzedeler olarak çaresiziz, bizleri insan yerine koymayan yetkililer var. Biz depremzedeler olarak derdimize derman olacak kişiler istiyoruz. Seçim zamanı bizlere gelip oy isteyenler, seçim bittiğinde bizleri yok sayanları istemiyoruz. 6 Şubat depreminde evimden eşya taşıyan işçiler değerli eşyalarımı çaldılar, 24 Şubat ta emniyet müdürlüğüne verdiğim kişiler hakkında hale bir işlem yapılmadı. Depremzede olduğumuz için mi bu kadar değersiziz” dedi.

Silahla ve Zehirlenerek Katlediliyorlar! Silahla ve Zehirlenerek Katlediliyorlar!

Niğdeli Depremzedeler olarak TBMM’ne gideceğiz

6 Şubat tarihinde yaşanılan deprem sonrası kimsenin kendileriyle ilgilenmediklerini ve önümüzdeki günlerde TBMM’ne giderek sıkıntılarımızı orada anlatacağız diyen Angı; “ biz Niğdeli depremzedeler olarak 11 aydır yaşadığımız sorunları ve sıkıntıları her zaman dile getirdik ama ne hikmetse bizlerle ilgilenen hiç kimse çıkmadı. Bizlerde Niğdeli depremzedeler olarak Ankara’ya TBMM’ne oradan da Cumhurbaşkanlığına gideceğiz. Bizlerde bu ülkenin bir vatandaşı olarak haklarımızı istiyoruz” dedi.

I Ğ O O G O G I G I G Ğ I G

Editör: Selim GÖKEL