Sosyal güvenlik yaşam standartlarının korunmasını sağlayan bir sistem Sosyal güvenlik yaşam standartlarının korunmasını sağlayan bir sistem

AK Parti Niğde Kadın Kolları Başkanlığı, Gazze'de yaşanan insan hakları ihlallerine ve sivil katliamlara karşı duyarlılık göstermek amacıyla önemli bir etkinliğe imza attı. Niğde Ömer Halisdemir meydanında gerçekleştirilen etkinlik, Gazze'deki kadınların yaşadığı acı ve zorluklara dikkat çekmeyi hedefledi.

Ömer Halisdemir meydanında düzenlenen “Gazze’de Anne Olmak’’ etkinliğine ellerinde taşıdıkları dövizlerle İsrail’in Gazze’deki saldırılarını ve sivil katliamlarını protesto eden kadınlar, “Çocuk katili İsrail”, “Anne katili İsrail”, “Anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı”, “İsrail katliamına son ver” gibi mesajlarla seslerini duyurmaya çalıştılar.

Etkinlik, sadece bir protesto değil, aynı zamanda kadın dayanışması ve insan hakları mücadelesi açısından da büyük önem taşıdı. Kadınların, yaşanan zulme karşı bir araya gelerek seslerini yükseltmeleri, toplumsal duyarlılığın artmasına ve haksızlıklara karşı ortak bir tavır alınmasına katkı sağladı.

Gazze’deki masum insanların yaşadığı acıları unutmamak ve dünyanın bu zulme sessiz kalınmaması gerektiğinin belirtildiği açıklamayı okuyan AK Parti Kadın Kolları Başkanı Nurdan Özkul; “Pazar günü anneler günü. Günlerdir her yerde tatlı bir telaş yaşanıyor. anneler günü öksüzlerin ve evladını kaybeden annelerin de ağır imtihanı… fakat bir yandan da dünyanın orta yerinde, yanı başımızda Filistin’de, Gazze’de, Refah’ta yaşanan soykırım nedeniyle anne olmak hiç bu kadar zor olmamıştı. Biz bugün okuldan gelecek çocuklarımızı, Gazzeli anneler ise çocuklarına verecek bir lokma ekmeği bekliyor. Bizler karışmasın diye çocuklarımızın defterlerine, kitaplarına isim yazarken, Gazzeli anneler ise cesetleri teşhis edilebilsin diye çocuklarının kollarına isim yazıyor.Filistin’de sağlık sisteminin çökmesi nedeniyle yaklaşık 60 bin hamile kadın risk altında. her gün 180 anne ölümle burun buruna doğum yapıyor. Ne diyordu Gazzeli anne? “ben 6 çocuk doğurmakla yükümlüyüm. çünkü 2’sini israil öldürecek, 2’si eve ekmek getirmek için çalışacak, 2’si de okusun ki ülke için işe yarasın.2 çocuğu şehit edilen Gazzeli kadın soruyor ya “Hasan ve Bera’nın suçları neydi? ne günah işlediler? İşte o anneler için soruyoruz” dedi.

Filistin’li anneler er ya da geç kazanacak diyen Özkul; “ Yaşamayacağını bile bile çocuk doğuran Gazzeli anneler için Susmuyoruz! Yaşanan tüm zulme, acıya rağmen, eşini, evladını, ailesini kaybetmesine rağmen çocukları için, ülkesi için dimdik ayakta duran Filistinli anneler, er ya da geç kazanacak. Anneler bitmeden bu direniş bitmez. Kalbi Gazzeli anneler için çarpan kadınlar olarak haykırıyoruz: Bu zulüm daha ne kadar sürecek?  Yeter artık israil, kanlı ellerini sivillerin, annelerin, çocukların üzerinden çek” dedi.

A D O 5778

Editör: Selim GÖKEL