Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekiline veda programı Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekiline veda programı

Benzin ve LPG arasındaki fiyat farkının ciddi oranda arttığını ifade eden sanayi esnafı benzinli araç sahiplerinin LPG sistemi taktırmaya yöneldiğini söylediler.
Akaryakıtta ÖTV oranının artırılmasıyla benzinde yaşanan fiyat artışından dolayı LPG’nin ilk çıktığı döneme benzer bir süreç yaşadıklarını belirten sanayi esnafı, “Benzin fiyatlarının tavan yapması sonrası işlerimiz ciddi oranda arttı. Bize gelen talepleri karşılamak için randevu sistemine geçtik. Fiyatlar her gün yükseliyor. LPG taktırmayı düşünen araç sahiplerinin bir önce işlemlerini yaptırsınlar. 
Aracına LPG taktıran bir kişi 10 bin kilometrede harcadığı masrafı amorti ediyor. Kilometrede 1 lira 75 kuruş benzine göre tasarruf sağlıyor. Şuanda aradaki makas açıldığı için tasarruf oranı da yüzde 70’e çıktı. Ortalama bir araca LPG montajı 4-5 saat sürüyor. Günlük 3 ile 4 araca montaj yapıyoruz. 
Şehrimizin yanı sıra Nevşehir gibi komşu illerden gelen talepler var. Son günlerde talepleri karşılamak için yoğun mesai harcıyoruz. LPG montajı ise 10 bin liradan başlayıp 36 bin liraya kadar çıkıyor” diye konuştular.