Yılın Doktoru Mustafa Doğan başhekim oldu Yılın Doktoru Mustafa Doğan başhekim oldu

Hastanın yapılan Anjiyografisinde 3 kalp damarında da tıkanıklık saptayan Kardiyoloji ve Kalp Damar Cerrahisi uzmanları, Konseyde hastaya ameliyat kararı aldı.
 Kalp Damar Cerrahisi hekimleri tarafından yapılan açık kalp ameliyatında aort kapağı başarı ile değiştirildi. 
Aynı zamanda hastanın üç kalp damarına da Bypass yapıldı. 
Hasta bir günlük yoğun bakım takibinden sonra servise çıkarıldı, 1 haftalık takip sonrasında taburcu edildi.
Operasyon Dr. Öğretim Üyesi Faruk Serhatlıoğlu, Uzm. Dr. Hamdi Mehmet Özbek ve Uzm. Dr. Muhammed Sefa Sağlam'dan oluşan ekip tarafından gerçekleştirildi.  Operasyonla ilgili bilgi veren Dr. Öğretim Üyesi Faruk Serhatlıoğlu ' Oldukça komplike olan bu ameliyat Niğde'dr ilk kez yapıldı. Hastanın aynı anda hem damarları hem de kireçlenme sonucu darlık meydana gelen Koroner By-Pass ameliyatları yapıldı .Kapak cerrahisinin Perioperatif Morbidite ve Mortalitesi çok yüksektir. Herhangi bir komplikasyon yaşamadık. Çok başarılı bir operasyon oldu.  Hastane yönetimimiz olmak üzere  emeği geçenlere teşekkür ederim'' dedi. 
Niğde Eğitim ve Araştırma Hastanesi Başhekimi Dr. Öğretim Üyesi Yakup Çetinkaya ise geçtiğimiz günlerde hastanemizde ilk kez kalp kapağı değişim ameliyatı yapılmıştı. Kalp Damar Cerrahi ekibimiz seviyeyi bir üst aşamaya çıkararak By-Pass ve Kapak Değişim ameliyatını başarılı bir operasyonla aynı anda gerçekleştirdiler. Çok mutluyum ve gururluyum.  Tüm ekibi kutluyorum. Önceden yapılmayan ameliyatları yapmaya ve kaliteli hizmet vermeye devam edeceğiz. dedi.

Editör: TE Bilişim