%16 – 18 kuşağında beklerken 18-20 dedim.. Beklediğimden fazlasını söylerken umudunu da taşıdım ama daha çok “rüzgâr” yapmak için böyle söyledim..
Sonra başka rüzgârlarla birleşince benim de inanasım geldi, haliyle çıtayı da yükselttim, 22 bile olur dedim..
Görüyorum ki başlarken yanılmışım, 16 değilmiş..
Yada başka faktörler etken olmuştur; Mesela yine bilgisayarda bir şeyler olabilmiştir, kim bile.. Veya olumsuz etkisi olmadı dediğimiz kaset furyasının, taşrada (teknolojik iletişim halkasının dışında kalan kültür yapısında ), olumsuz etkileri olmuş mudur acaba ?
DP’yi,  DSP’yi,  SP’yi %1’in altında görünce, “ittifak” önerim konusunda da yanıldığımı da fark etmiş oldum. Bahçeli’nin bu ittifak önerisine kapıları kaparken, bu küçük partilerin gelecek için iyice rakip olmaktan çıkması için, iyice küçülüp pastadan pay alamaz hale gelmesini murat ederek böyle davrandığını biliyordum ama ben yine de o partilerin %2’lik, 3’lük, 4’lük puanlar alabileceğini, bu küçük puanların bazı yerlerde az farkla 2. parti olmaktan çıkarıp birinci parti yapabileceğini, bazı yerlerde 3. parti olmaktan çıkarıp 2. parti olmamızı sağlayabileceğini, toplamda 20 fazla vekil getirecekse bu üçlü ittifakın, 10’unu onlara verip 10’unu bizim kazanç yapabileceğimizi söyledim, yazdım.. Ama görülüyor ki bu partilerin ittifakından bu kadar oy ve bu kadar vekil gelmezmiş.. Bunda da yanıldım..
Ama Bahçeli’nin hesabının tutmasına da sevindim..  Artık o partilerin dükkânları kapatması gerekli.. Tabelalarını indirsinler, kendileri de lüzumsuz bir uğraşla zamanlarını enerjilerini heba etmesinler, 3 kişi 5 kişi kimde varsa yanlarında onları da lüzumsuz bir uğraşın içinde heder etmesinler yakışır..
Bunlara bağlantılı olarak, tabii olarak AKP’nin de oy oranının %40 civarında olacağını umdum, mutlaka %47’nin  altına düşeceğini umdum, bu da öncekilerle ilintili bir yanılgım olmuştur.. ( Terazinin diğer kefesi.. Bir yanı azalınca diğer yanı çoğaldı haliyle )
Ama bir şeyden mutlu ve umutluyum.. Uzunca zamandır ölü toprağı serpilmişçesine uyuşuk duran Ülkücü camiada çok hızlı bir kan dolaşımı başladı.. Bu yüksek hızlı kan dolaşımın hayırlar getireceğini umut ediyorum.. Ülkücüler artık daha duyarlı, ilgili, daha işin içinde.. Uzun zamandır olmadığı kadar yoğun bir enerji sarfettiler.. Şimdi bu sarfettikleri enerjinin boşa gitmemesi için ilgilerini devam ettireceklerini beklemek tabiidir.. Bu ilgi faydaya dönüşür..
Hemen burada, kazançlardan söz ederken yeridir ;
Her şeye rağmen.. Referandum sürecinden bu yana ABD'ye tam cepheden karşı duruş koyan Bahçeli'yi de kutluyorum..
Bu parlamento dağılımından bölücü içerikli bir anayasanın geçmeyeceği görüntüsü tesellimdir.. Bu mühimdir..
Ülkücülerin yeniden kazanmış oldukları bu “dinamizm” de tesellimdir..
Teselliden de öte, umudumdur..
Bu da mühimdir..

13/06/2011