Niğde'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları Niğde'de 1 Mayıs Emek ve Dayanışma Günü Kutlamaları

Türk Kızılay’ı Niğde Şubesi tarafından Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi Kampüsü yerleşkesi içerisine açtıkları butik ile ihtiyaç sahibi Üniversite öğrencilerini giydirerek ihtiyaçlarını karşılıyor.

Türk Kızılay Niğde Şube Başkanı Kemal Gençoğlu, Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yerleşkesinde bulunan  Kızılay Niğde Butikte yaklaşık 2 bin ihtiyaç sahibi öğrenciye kıyafet yardımı yaptıklarını söyledi.

Kızılay Niğde Butik’in 2020 yılında açıldığını hatırlatan Kemal Gençoğlu, "Butik 2020 yılında Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesi yerleşkesinde açıldı. İhtiyaç sahibi öğrencilere kıyafet yardımında bulunuyoruz. Bir öğrencinin baştan ayağa kıyafetini veriyoruz ve bunu her dönem yapıyoruz. Öğrenciler, kendi öğrenci işlerine başvuruyor. Rektörlükten liste halinde bize geliyor. Öğrencimizin ihtiyaç sahibi olması yeterli, direkt Kızılay'a da başvuru yapabilirler. Mont, kazak, gömlek, pantolon ve ayakkabı gibi giysiler mevcut. Ürünlerimiz sıfır ve markalı. Bunları Niğde Ömer Halisdemir Üniversitesinde okuyan öğrencilere ücretsiz veriyoruz. Firmalardan bize bağış olarak geliyor, biz de ihtiyaç sahiplerine ulaştırıyoruz" dedi.

Öğrenciler Butikten Nasıl Faydalanabilir?

Öğrencilerimiz bu butikten faydalanabilmeleri için önce kendi öğrenci işlerine giderek başvuru yapmaları gerektiğini ifade eden Başkan Gençoğlu, ‘‘Başvuruları rektörlüğe gittikten sonrada bize liste halinde geliyor. Bizde uygun zamanlarda öğrencilerimizin kıyafet giydirmelerini yapıyoruz. Butiğimiz Niğde Ömer Halisdemir  Üniversitesinin içerisinde kulüplerin bulunduğu binanın hemen içerisinde bulunan binana içerinde yer alıyor. Kıyafet giydirme kriterimiz ihtiyaç sahibi olduğu tespit edilen bütün öğrencilerimiz için geçerlidir. Merkezde bulunan şubemizin altında da bir butiğimiz var. Burada da gerek kıyafet giydirme gerekse gıda yardımında da bulunuyoruz.  İhtiyaç sahibi bir insan şubemize kimliği ile geldiğinde gerek gıda gerekse kıyafet gibi bütün yardımlarda bulunuyoruz. Bağış yapmak isteyen duyarlı vatandaşlarımız bizimle iletişime geçerek veren el ile alan el arasında bir köprü görevi kurmaya çalışıyoruz.’’ Diye konuştu.

Editör: Selim GÖKEL