CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, Ulukışla ilçesine bağlı Hüsniye Köyünün içme suyu sorununu, Meclis gündemine taşıdı. Gürer, Meclis Genel Kurulu’nda yaptığı konuşmada, köyün içme suyunda yüzde 68 oranında nitrat saptandığına dikkat çekerek, köy halkının sağlığını tehdit eden sorunun bir an önce çözülmesini istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, TBMM Genel Kurulu’nda söz olarak, Ulukışla ilçesine bağlı Hüsniye köyünde, vatandaşların su sorununa dikkat çekti. 

İÇİLMESİ RİSKLİ SU…

CHP Ulukışla ilçe Başkanı Hüseyin Toker ile gittikleri Hüsniye köyünde, köy halkının içme sularında yüzde 68 oranında nitrat olduğu yönündeki şikayetlerini dinlediklerini belirten Gürer, “İçilmesi riskli olan sudan başka içme suyu olmadığı için köy halkı mecbur bu suyu kullandığını söylediler” dedi.

4 YIL ÖNCE MÜRACAAT ETTİLER 

AMA SONUÇ ALAMADILAR 

Köy Muhtarı Mahmut Karakaya’nın yetkililere başvurduğunu aktaran CHP Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Dört yıl önce köye yeni su vermek için 4 drenaj yapılmış, uygun su bulunduğu hâlde 4.500 metre mesafeden bu su köye getirilmemiş” diye konuştu. 

KÖYE SAĞLIKLI SU VERİLMELİ 

Yeni Turistik Trenler Yola Çıkıyor Yeni Turistik Trenler Yola Çıkıyor

Köy halkının sağlığının risk altında olduğunu ifade eden CHP Niğde Milletvekili Ömer Fethi Gürer, “Bir an önce köye sağlıklı su verilmelidir. Yüksek nitrat nedeniyle köy halkının sağlığı tehlikededir. Bunun için yetkilileri uyarıyorum, bir an önce bu konuda çalışma yapılmalı ve köyümüzün suyu içilebilir bir su olarak köye getirilmelidir. Hüsniye köyü bunu beklemektedir” dedi. 

Editör: Selim GÖKEL