Niğde İl Genel Meclis Başkanlığı Narlıgölü turizme kazandırmak için çalışmalara hız verdi.


Niğde İl Genel Meclis Başkanı Erdal Koçyiğit, Narlıgölü hazırladıkları projeyle birlikte imara açacaklarını söyledi.

İl Genel Meclisinin çalışmaları hakkında Koçyiğit açıklamalarda bulundu. Niğde’nin 108 köyüne yapılan yatırımlarla köylerin modern bir görünüme kavuştuğunu ifade ederek, köylerin ulaşım, sanat ve oyun parkına kadar her türlü eksiklerini tamamladıklarını ve bin 950 km yol ağlarında asfaltsız yol kalmadığını kaydetti.

Meclis çalışmalarının Niğde’nin yararına bütün parti guruplarıyla birlik beraberlik içerisinde devam ettiğini vurgulayan Koçyiğit şunları dedi: “

2013 yılı içerisinde 200 bin metre kare kilitli parke 350 kilometre asfalt çalışmamız sahada bitmek üzeredir. KÖYDES kapsamı içerisinde ilimize 1 milyon 600 bin lira para geldi. Yaklaşım 100 bin metre kare kilitli parke ihalesini yaptık. Bir ay içerisinde ilçelere dağıtımı yapılacak. Bize bağlı 108 tane köyümüzde ulaşımdan sanata ve oyun parkına varana kadar her türlü çalışmalarımız bitme aşamasına geldi. Bin 950 km yol ağımızda hiçbir asfaltsız yolumuz yok. Meclis çalışmalarımız bütünlük içerisinde devam ediyor. 2014 yılının encümeninde de bunun kararını çıkardık. Tahminen 32 bin lira bir bütçemiz gözüküyor. Bunun 25 milyon lirası iller bankasından gelecek. Geri kalanı bizim gayri menkullerden ve faizlerden elde edilen gelirlerimizdir. Bunlarında yüzde 70 yatırıma aktırılıyor. Tarım il müdürlüğünde bu yıl yüz tane damızlık koç dağıtımı yaptık. Bunun yüzde 75'i il özel idaresine ait, yüzde 25'i de alan vatandaşlarımıza ait. Tarım il müdürlüğüne 300 bin lira olan bütçemizi ek bütçeyle beraber 500 bin liraya çıkardık. Sağlık il müdürlüğüne ise 11 tane ambulans aldık”

İl Genel Meclisi ve İl Özel İdaresi olarak SODES kapsamında 175 bin liralık bir projelerinin kabul edildiğini anlatan Koçyiğit: “ projeden gelen parayla 11 tane köye çocuk oyun parkı yaptırdık. “Çocuklarla El Ele” adı altında ki diğer bir projemizi de SODES kabul etti. İl özel idaresi olarak ahiler kalkınma ajansı iki tane projemizi daha kabul etti. Bu projemiz köylere içme suyunun tamamen güneş enerjisiyle karşılanması konusunda. Meclisimiz birlik ve beraberlik içerisinde özel idaredeki arkadaşlarımızın birlik ve beraberlik içerisinde olması nedeniyle böyle şeyler ortaya çıkıyor” şeklinde konuştu.

NARLIGÖL İMARA AÇILIYOR

Narlıgöl’ün üçte ikisinin Niğde'ye, üçte birinin ise Aksaray'a ait olduğuna dikkat çeken Koçyiğit, Niğde bölümü için yeni bir proje hazırladıklarını ve yakın bir zamanda imara açacaklarını söyledi.

Koçyiğit: “ Narlıgöl’de turizmi canlandırmak için yeni projeler ürettik. Projemiz son aşamasına geldi. Kısa süre sonra projemizi halkla paylaşacağız” dedi.


KÖYDES’ DE BİRİNCİLİK DEVAM EDECEK.

Geçen yıl Niğde olarak KÖYDES’ de birinci olduklarını dile getiren Koçyiğit: “ Bu yılda bu birinciliğimiz devam edecek. Birçok illere bakıldığında KÖYDES’ den gelen parayı kullanmaları konusunda sıkıntılar var. Bizim buradaki birlik ve beraberlik içerisindeki çalışmalarımız bu sıkıntıları ortadan kaldırdı. Yine KOP kapsamı içerisinde bu yıl ilimize 11 milyon 500 bin lira para geldi. Bunların hepsinin ihalesi yapıldı. Toplam 33 Göletimiz var. İlimizde yüzde 60'şı tarımda yüzde 40'ı ise şehirde. Vatandaşlarımızın ürettiği ürünlerin maliyetlerini minimuma indirmek bizim en tabii haklarımızdan birisidir. Tarımda ülkemizde ilk onun içerisindeyiz” şeklinde konuştu.


Niğde Narlı Göl'e Aksaray ili ortak oldu...




Narlı Göl Niğde için bir şans!... Ama...






Editör: TE Bilişim