“68 devrimciliğinin” belki de en temel karakteristiği olantoplumcu idealizmiyle şekillenmiş insanlar hep dikkatimi çekmiştir. Enver Ağabey (Enver Şimşek) de o insanlardan biri. 1990’lı yılların başlangıcından bu güne tanışıklığımız saygı ve sevgi çerçevesinde sürekli gelişerek ilerledi.

    Gerek siyasi kimliğinden kaynaklı, gerekse sosyal çevresini bilinçli olarak yönlendirmesiyle birçok ilkokul ve ortaokul öğrencisine, okuluna yaptığı, yaptırttığı yardımlar, bu yardımların “bir atımlık barut”misali gelip geçici değil, süreklilik arz etmesi ve bence en önemlisi yardımların kendisinin tarafından yapıldığını öne çıkartmamasıyla gerçekten saygıyı hak eden bir insan Enver Şimşek.

    Enver Ağabeylerin siyasi kimliklerinin şekillenmesinde başat rol oynamış bu “toplumcu idealizm” onları“hiçbir kişisel çıkar gözetmeden ve hiçbir tereddüt duymadan kendini yoksulun, yoksun düşürülenin yanında yanı başında olma, onlarla birlikte top yekûn yoksulluğu yok etme mücadelesi verirken ulaşa bildiği kadarıyla yaşamlarını bir az olsun kolaylaştırma amaçlı dayanışma örnekleriyle” yaşamlarını bütünleştirmeleri “özüyle sözünün” bir olması düsturunu hayata geçirme tarzlarıyla ve çevrelerinde kendi farkındalıklarını yaratan insanlar olmaları bence yanılmıyorsam onları gerçekten özel kılıyor.

     Bu günlerde “68 ruhunun yeniden ve daha üst düzeylerde üretilmesi için topluma yol gösterme”  iddiasıyla ortaya çıkanların konumlarına ve yönelimlerindeki tepeden inmeci tarzın iticiliği karşısında Enver Ağabey’in şahsında cisimleşmiş ve bir yaşam tarzına dönüşmüş “toplumcu idealizm” fikrinin yarattığı “halk insanı” karakteri oldum olası bana sempatik ve daha inandırıcı gelmiştir.

   Yazımın yayınlanacağı günlerde (tahminen pazartesi günü) Kayseri Dünya Hasta hanesi Ortopedi Servisi Klinik Şefi Prof. Dr. Ali Baktır başkanlığında bir heyet tarafından ameliyat edilecek olan Enver Ağabey’e en içten duygularla bu köşeden seslenmek istiyorum. Yaşadığın bu sıkıntılı süreci mutlaka atlatıp sağlığına kavuşacaksın. Çünkü dayanışma gösterdiğin binlerce yürek iyileşme temenni ve dilekleriyle senin yanında yanı başında. Bu anlamda ümitsizliğe ve moralsizliğe kapılma.

Sizin ve ailenizin bu günlerde yoğun olarak yaşadığı sağlık sorunlarından kaynaklı sıkıntıların bir an evvel atlatmanız dilek ve temennisini ben de en içten duygularla paylaşıyorum. Paylaşırken de “toplumcu idealizm” fikrinin şekillendirdiği insanların yaşamın tüm güçlüklerine karşı direngen ve mücadeleci tavırlarını tüm olumsuzluklara rağmen sürdürme geleneğimizi Enver Ağabeye onu seven bir kardeşi olarak hatırlatmak isterim.

    Evet, Enver Ağabey yaşadığın, yaşadığınız bu hastalıklı sıkıntılı günleri mutlaka atlatacaksınız. Moral bozukluğuna yer vermeden egemenlere ve düzene karşı verdiğin kesintisiz mücadele örneğinde olduğu gibi sağlığın içinde kesintisiz mücadele verip bir an evvel alanlardaki yerini almalısın. Almalısın ki bir ve beraber yapılacak birçok işi, işimizi kolaylaştırmalısın.

    Üzülmeye, yersiz kuruntulara ve her şeyden önce geleceksizlik kaygısına düşme. Bu günler inadına yaşama tutunarak ve inadına bir gün daha fazla sağlıklı yaşamak şiarımıza uygun hareket ettiğimizi dosta düşmana göstereceğimiz günler olması açısından önemlidir. Dost düşman demişken aynı zamanda bu geçirdiğin günler “adamını,pancarını” da tanıma günleridir. Nekahet döneminde gelenin gidenin “çetelesini” ve elbette ki “muhasebesini” birlikte neşe içerisinde, gülerek muhabbetle yapmak ümidiyle tez günde sağlığına kavuşmamı can-ı gönülden ister, geçmiş oldun dileklerimi yinelerim.