Niğde'de 15 ayrı  gölete 55 bin sazan cinsi yavru balık bırakıldı. Darısı temizlendiği iddia edilen Bor Akkaya Barajına.


Niğde İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen, Niğde’de 15 adet gölete 55 bin sazan cinsi yavru balık bırakıldığını söyledi.


Türkmen, İnsanların boş zamanlarını genellikle kahvehane ve kafe gibi kapalı alanlarda geçirdiğine dikkat çekerek, insanları boş vakitlerinde amatör olta balıkçılığı yapmaya , doğa ile çevre ile daha çok zaman geçirmeye davet etti.


Konu ile ilgili açıklama yapan İl Gıda Tarım ve Hayvancılık Müdürü Murat Türkmen; “Bakanlığımız Staratejik Kalkınma Planı doğrultusunda ilimizde ekolojik dengenin korunması ve zenginleştirilmesi için bu sene Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden temin ettiğimiz 55 bin adet Yavru Sazan Balıkları göletlerimize bıkıyoruz. Bu balıkların seçimini yaparken gölete bırakacağımız çeşitlerin gölette var olan diğer balıkları yok etmeyen, yada gölette var olan çeşitlerin gölete bıraktığımız balık çeşitlerini yok etmeyen olmasına dikkat ediyoruz. Bu balıklar yaklaşık bir yıl sonra tüketilebilir büyüklüğe ulaşacaklardır ve aynı zamanda çoğalabilir hale gelecekler ve nesillerini devam ettireceklerdir. İnsanlarımız boş zamanlarını genellikle kahvehane ve kafe gibi kapalı alanlarda geçirmektedirler. İnsanlarımızı ben boş vakitlerinde amatör olta balıkçılığı yapmaya , doğa ile çevre ile daha çok zaman geçirmeye davet ediyorum. Gölde tuttukları balıklarla göl kenarında aileleri ile birlikte piknik yapsınlar, mutlu olsunlar” dedi.


Antalya İli Akdeniz Su Ürünleri Araştırma Enstitü Müdürlüğünden temin edilen 55 bin adet Sazan cinsi yavru balıklar; Azatlı, Tepeköy, Kavuklu, Bahçeli, Narlıgöl, Aktoprak, Porsuk, Hüsniye, Yeniköy, Mahmatlı, Eynelli, Celaller, Kamışlı, Beyazkışlakçı ve Azatlı Göleti Olmak üzere toplam 15 gölete yavru Sazan balıkları bırakıldı.

Bor Akkaya Barajında hala canlı yaşamıyor

Bor Akkaya Barajı çevre kirliliğine kurban gitti. Geçmişte balık avcılığının merkezi olan, teknelerle balık yakalan  baraj da şuan canlı yaşamıyor. 

Geçtiğimiz günlerde Çevre ve Şehircilik İl Müdürü Ahmet Akay barajın tamamen temizlendiğine dair sitemize bir açıklama yapmıştı. Kuşların konakladığı, içinde her türlü canlılın yaşayabileceği bir Akkaya umuduyla...



Akkaya Barajında Son Durum ; Borlulara Müjdeeee!!! TIKLAYIN














Editör: TE Bilişim