Ulukışla Öğretmen Evinin genel bakım onarımdan geçtiğini,yeni bir çehre ve anlayışla hizmete başladığını yerel gazetelerden birkaç ay önce okumuş idim.Görmek bu hafta sonuna nasipmiş.
 
             Yaklaşan yaz mevsimi ve bu satırların yazarının yaz aylarında severek yaptığı dağ, yayla etkinliklerinden olan Bolkar dağları Meydan Yaylası –Karagöl parkurunu incelemek, kamp alanlarımızı tesit etmek ve özelliklede siyanür karşıtı çevre eylemlerinde tanıştığımız yöre insanlarıyla sohbet etmek için Ulukışla, Maden Köyü üzerinden Meydan Yaylasına ulaşıp,3–4 Temmuz tarihlerinden başlayarak kamp atmanın, yürüyüş parkurlarını kullanmanın en doğru karar olacağını yedinde görerek tespit ettik.
 
              Ettik diyorum çünkü mevsim normallerinin altında seyreden sıcaklıklar ile yağışların fazlaca olması normalde 10–12 Haziran gibi başlayacak olan “amatör doğa yürüyüşçüleri ile tırmanışçılarının” can güvenliği açısından 20 gün ileri atılmasının doğru bir karar olacağını yılların Beden Eğitimi öğretmeni Levent Kuyumcu da onayladı.(Levent  Öğretmen dağ ve yayla yollarındaki maharetli araba sürüşü ile de kafilenin takdirlerini kazandı.)
 
               Meydan Yaylasında ki iş ve işlemler bittiğinde saat 18’e geliyordu. Yağmurla birlikte Gümüş üzerinden E90 Karayoluna inip Ulukışla Niğde yol kavşağına ulaşmak üzereyken “Ulukışla Öğretmen evinin geçirdiği bakım ve onarımdan sonra nasıl olduğunu merak ediyorum, açık büfe kahvaltının 3 (üç)TL olduğu haberlerini okuduktan sonra merakım iyice arttı” dedim. Üç kişilik kafilenin emektarı Ruhan Dayı mırın, kırın etse de 2 ye 1 çoğunlukla Ulukışla Öğretmen Evine doğru yol almaya başladık.18.45 gibi Öğretmen Evi bahçesine aracımızı park ederken Ruhan Dayı hala “iş işine iş katarsınız, Cumartesi ne görevli olur ne de müşteri” diye söylenmeye devam ediyordu.
 
            Ancak güler yüzle ve sıcak bir karşılayışla bize doğru gelen öğretmen Evi Müdürü Vedat Ayar’ı görmesiyle mırıldanmasını kesiverdi.
 
             Yılların yöneticisi Vedat Bey bilgi birikimini ve emeğini esirgemeden hizmet ürettiği Öğretmen Evini gezmeye başlamamızla gözler önüne seriliyor. Her yer pırıl, pırıl. Genel Tadilatın bıraka bileceği hiçbir atığın bulunmaması, odaların, banyoların hele, hele de mutfak ve restoranın temizliği krom çelik pişirme gereçleri ile servis için kullanılan malzemelerin niteliği kelimenin tam anlamıyla göz kamaştırıcıydı.
 
         Emeklerine sağlık Sayın Vedat Ayar, can-ı yürekten teşekkürler sana ve tüm emeği geçenlere. Öğretmen Evi Konaklama dışında gerçekten de tanıtım için 3(üç) TL ye açık büfe kahvaltı ve kahvaltı süresince sınırsız çay servisi veriyor. Tüm hazırlıkları öğle ve akşam yemeği verme üzerine yapılmış fakat talep olmadığından henüz işlerlik kazanmamış. İki kişilik odalar “kamu görevlilerine kahvaltı dâhil 40TL öğretmen evi üyelerine 35 TL den veriliyor.
 
            Bolkar Dağ Gezileri dönüşü yâda çıkışı mutlaka uğranması gereken bir tesis olmuş. Hele bahçesindeki çam ağaçları görüntüsüyle sırf kahvaltı yapmak için bile gidile bilecek bir mekân olmuş.
 
         Vedat Ayar’a bir kez daha teşekkür edip, tanıtım ve yönlendirme için elimizden gelen gayreti göstereceğimize söz vererek Niğde ye dönmek üzere hareket ettik.
 
          Ulukışla Öğretmen Evine Ulaşım çok kolay: Ulukışla Tarihi Kervan Sarayını biraz yukarı çıkınca ve sola doğru dönünce Öğretmen Evi Bahçesine girmiş bulunuyorsunuz. Gitmeden önce mutlaka telefonla rezerve yaptırın.7/24 kesintisiz görevli bulunduruluyor. Ancak yatak kapasitesi oldukça sınırlı! (20 Yatak /10 Oda, odalarda banyo mevcut.) Sıkıntı yaşamamak için rezervasyon mutlaka yapılmalı. Sabahları 07–09 arası açık büfe kahvaltı dışardan gelenlere de verilmekte. (Sırf kahvaltı için gelen guruplar olduğunu hemen belirtmeliyim.)
 
Adres: Alpagut Mahallesi İsmail Oğuz Caddesi
Ulukışla Öğretmen Evi Tel:388 5112250- 511 2761