Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Günü dolayısıyla mesaj aşağı mahalleyide bulunan horonta yaşam merkezinde kutladı

Niğde Belediye Başkanı Özdemir belediyeye ait olan tarihsel yapı ile yapılan Horanta yaşam merkezinde yöresel el emeği göz nuru ikramda gazetecilere yaptığı mesajında, demokratik ülkelerin en önemli unsurlarından birinin de bağımsız basın olduğunu ifade etti.

Toplumların her anlamda kalkınabilmesi ve gelişebilmesi için tarafsız, özgür, ilkeli ve meslek etiğine uyan medya kuruluşlarına ihtiyaç duyduğuna işaret eden Başkan Özdemir, böylesine önemli bir mesleği icra eden gazetecilerin, bulundukları yörelerin gelişmesinde önemli rol oynadıklarına dikkat çekti.

Niğde’nin de son yıllarda geliştiğini, dönüştüğünü ve her geçen gün biraz daha güzelleştiğini anlatan Başkan Özdemir, “Niğde Belediyesi olarak kentimize kazandırdığımız yatırımları ve projeleri; sosyal, kültürel ve sportif faaliyetleri, duyuruları ve ilanları halkımıza aktaran basın kuruluşları, aynı zamanda vatandaşlarımızın şikayet, istek ve taleplerinin bize ulaşması noktasında da önemli bir görevi yerine getiriyor. Bu anlamda basın mensuplarımız da aslında bir kamu görevi yapıyor” diye konuştu.

Niğde Belediyesi’nin artan faaliyetleri ve hayata geçirdiği projelerin gerek ulusal gazete, televizyon ve diğer yayın organlarında, gerekse yerel medyada, önceki yıllara göre daha fazla yayımlanıyor olmasından duyduğu memnuniyeti de ifade eden Başkan Özdemir, “Bu durum hem hizmetlerimizin kamuoyuna aktarılmasına hem de ilimizin her anlamıyla tanıtılmasına önemli ölçüde katkı sayıyor. Önümüzdeki dönemde de bu tür olumlu haberlerle daha çok karşılaşacağımıza olan inancımız tamdır” şeklinde konuştu.

Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekiline veda programı Vali Yardımcısı ve Kaymakam Vekiline veda programı

Başkan Özdemir, yayımladığı mesajında, “Tarafsız, ilkeli, her türlü şartlarda görevini yerine getiren, özel hayat ve kişisel haklara saygıyı benimseyen, tüm basın mensuplarımızın 10 Ocak Çalışan Gazeteciler Gününü kutluyorum” ifadelerini kullandı.

5M2A7587 (1)

Editör: Selim GÖKEL