Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Türkiye Diri Faylarının Paleosismolojik Özelliklerinin Belirlenmesi Araştırma Platformu’nu tanıtırken Niğde ile ilgili de önemli bir açıklamaya yer verdi.

Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçiminde En Yüksek Oyu CHP Adayı Aldı Köylere Hizmet Götürme Birliği Seçiminde En Yüksek Oyu CHP Adayı Aldı

Sanayi ve Teknoloji Bakanı Mehmet Fatih Kacır, Niğde’de de yaşanan depremin ardından “Deprem senaryolarını ortaya koyacağız” diyerek Deprem Sonrası Acil Gözlem Araştırmaları (DEPAR) Projesi kapsamında; Bodrum, İzmir, Niğde, Düzce ve Kahramanmaraş depremleri sonrasında fay hatlarının sismolojik özelliklerini gözlemledik. Aktif fay hatlarını belirleyerek olası yıkıcı depremlere karşı yerleşim alanlarının uğrayacağı zararların en aza indirilmesinin sağlanacağı mesajını verdi.
Konu il ilgili olarak Sanayi ve Teknoloji Bakanlığının resmi sitesinde yer alan açıklamalara göre; Teşvikler, projeler, yatırımlar, incelemeler, kredi ve finansman gibi konular öne çıktı.
Bakan’ın açıklamalarında “Bodrum, İzmir, Niğde, Düzce ve Kahramanmaraş depremleri sonrasında fay hatlarının sismolojik özelliklerini gözlemledik” sözleri ise dikkat çekti.

Editör: Selim GÖKEL