ONURUMUZLA-KİMLİĞİMİZLE-HAKÇA BİR DÜZENDE DEMOKRATİK BİR ÜLKEDE YAŞAMAK İÇİN 1 MAYIS’TA ALANLARI DOLDURALIM!

İşçi sınıfının uluslararası birlik, mücadele ve dayanışma günü olan 1 Mayıs yaklaşıyor. İşçi sınıfı ve emekçiler bu yıl da dünyanın her yerinde olduğu gibi ülkemizde de bir sömürü, baskı ve eşitsizlik düzeni olan kapitalizme karşı mücadele alanlarına çıkarak, güncel ve geleceğe dair taleplerini dile getirerek toplumcu, eşitlikçi, adaletli bir sistem olanözlemlerini bir kez daha dillendireceklerdir.

İşçiler, Emekçiler. Ezilenler, Gadre Uğrayanlar, Yok ve Hor Görülenler!

Kapitalizm günümüzde bir kez daha öncekilerden de kapsamlı ve derin bir krizin içinde doğası gereği debelenirken ülkemiz egemenleri eş zamanlı olarak yönetmeme kriziyle de debeleniyorlar. Tüm dünya çapında cereyan eden bu krizin faturası, her zaman olduğu gibi biz işçi ve emekçilere ödetilecektir.

Şöyle ki; krizle birlikte sömürü daha da katmerleşmiştir. İşçi ücretleri sürekli aşağı çekilmekte, sıfır zam dayatmalarıyla sefalet ücretine mahkûm bir yaşam bize reva görülmektedir. İşsizlik çığ gibi büyümekte, kriz bahanesiyle her gün binlerce işçi sokağa atılmaktadır. Açlık ve yoksulluk günümüzde kapitalist metropollerin de bir gerçeği haline gelmiştir.

Dahası var!

Avrupa’nın, daha düne kadar demokrasinin kaleleri olarak gösterilen devletlerinin neredeyse tümü, on yılları bulan dişe diş mücadeleler sonucu elde edilen temel demokratik hak ve özgürlüklerin budanması yönünde kararlar alırken ülkemiz siyasi iktidarının da gün geçtikçe ceberutlaştığına birebir tanıklık etmekteyiz.Polis devleti olmakla eş anlamlı baskı politikaları biz emekçilerin yaşam alanlarını, örgütlenme alanlarını her geçen gün daha da daraltmakta ve yaşam hakkımızı dahi elimizden alma cüretini göstermektedir.

Tüm bu cüretin yanı sıra, insanlığı ve doğayı daha büyük bir yıkıma sürüklemenin önemli işaretleri olan, çılgınlık derecesinde bir silahlanma yarışı, militarist saldırganlık, bölgesel savaşlar serisi, yıkımlar ve toplu kıyım senaryoları kapalı kapılar ardında tezgâhlanmaktadır.

İşçiler, Emekçiler. Ezilenler Sevgili kardeşlerimiz;

Kapitalizm bir barbarlık düzenidir. Ülkemizde ve dünyada yaşananlar bu gerçeği bir kez daha gözler önüne sermektedir. Fakat öte yandan dünyada ve ülkemizde işçiler. Emekçiler, ezilenler sermayeye ve onun ceberut düzenine karşı,uyguladığı yıkım politikalarına karşı direniyorlar.

Başta Yunanistan olmak üzere, İspanya, Portekiz, İrlanda, İtalya, İngiltere ve Fransa işçi sınıfının kitle eylemleriyle sarsılıyor. Suriye Kürdistan’ında ezilen halklar kendi kantonlarını kurarak emperyalist haydutların savaş politikalarına dur diyor. İşçi ve emekçiler sermayenin dur durak bilmeyen saldırılarına grevler ve genel grevlerle cevap veriyorlar.
Ülkemizi taşeron çalıştırma cenneti yapmak isteyenler, ulusal istihdam bürolarıyla emekçileri modern köle pazarlarına sürmek isteyenler işçi kardeşlerimizin lokalde olsa işyeri işgal ve grevleriyle karşılanıyor, örgütlü Kürt halkının yerellerde bir bir iktidarda gelişiyle yüzleşmek zorunda kalıyor.

Evet, bu veriler, tüm dünyada ve ülkemizde kapitalist krize ve onun daha da ağırlaştırdığı sermayenin Neo-liberal sömürü ve yıkım politikalarına karşı, dipten gelen kitle hareketlerini ve halk isyanlarını mayalandığını gösteriyor.

Sevgili Emekçi Halkımız!

Dünyanın her yerinde ve ülkemizde işçi ve emekçiler yeniden kapitalizmi sorguluyor. Sosyalizm, insanlık için yeniden bir kurtuluş umudu haline geliyor. Gelinen yerde dönemin bir bunalımlar ve savaşlar dönemi olduğu kesin olarak kanıtlanmıştır. Şimdi zaman yeniden sınırsız ve sömürüsüz bir dünya için akıyor. Rüzgâr yeniden işçiden, emekçiden, ezilenlerden yana esiyor. O halde 1 Mayıs alanlarını doldurmak, egemenlerin saltanatını yıkmak için ileri!

Yaşasın 1 Mayıs!

Yaşasın Dünya İşçilerinin Kardeşliği!

 
                                                                                                 
 
NİĞDE MİTİNG ALANI: ŞEFİK SOYER MEYDANI (Eski İmam Hatip Meydanı)
MİTİNG BAŞLAMA SAATİ: 13.00