Ömer Halisdemir Üniversitemiz ve Niğde Teknopark iş birliğinde, ArkSigner tarafından düzenlenen “T.C. Kimlik Kartı ve Yüz Tanıma Teknolojileri İle Mobilde Ödeme Hackathonu” Şehit Ömer Halisdemir Kongre ve Kültür Merkezimizde gerçekleştirildi. Programa, Niğde Valisi Mustafa Koç, Niğde Belediye Başkanı Emrah Özdemir, Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, Üniversite Mühendislik Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Murat Barut, Savunma Sanayi Başkanlığı Müşaviri ve Türkiye Siber Güvenlik Kümelenmesi Genel Koordinatörü Alpaslan Kesici, ArkSigner Kurucuları Yasin Kahramaner ve Özlem Kahramaner, Niğde Teknopark A.Ş. Genel Müdürü Dr. Öğr. Üyesi Rifat Battaloğlu, il protokol üyeleri ve davetliler katıldı.

T.C. Kimlik Kartı ve Yüz Tanıma Teknolojileri İle Mobilde Ödeme Hackathonu’nun açılış töreninde açıklamalarda bulunan Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu, İç Anadolu Bölgemizde eğitimlerini sürdüren üniversite öğrencilerinin yaratıcı ve geliştirici fikirlerinin kıyasıya yarışacağı Hackathon’da T.C. kimlik kartı ve yüz tanıma sistemleri ile ödeme yapma yeteneğine sahip mobil uygulamalar üzerine çalışılacağını ifade etti.

Rektör Prof. Dr. Hasan Uslu açıklamalarının devamında “Yazılım ve donanım alanlarına ilgi duyan ve bu yönde kendini geliştiren üniversite öğrencilerine parlak bir geleceğin kapılarını aralayacak olan Hackathonumuzda kazananımız 15 bin TL gibi büyük ödülün sahibi olurken kariyer yolculuğunda dijital güvenlik alanında Türkiye’nin önde gelen firmalarından olan ArkSigner’da çalışma imkânı da bulmuş olacak.” dedi.

Yoğun bir katılımla gerçekleşen program, hackathonda dereceye giren takımlara hediyelerinin takdim edilmesi ile son buldu.

2023 Yılında 105 Bin Siber Saldırı Engellendi 2023 Yılında 105 Bin Siber Saldırı Engellendi

Editör: TE Bilişim