Türk   kelimesinin  kaldırılmasıyla ilgili  kanun, 14.11.2004 tarihinde  kabul edilmiş ve 23.11.2004 tarihli Resmi Gazetede  yayımlanarak yürürlüğe girmiştir.Hangi kurumların  başında yada  sonunda Türk kelimesi yer almaktadır?

   Türk Ordusu, Türk Silahlı Kuvvetleri, Türk askeri, Türk Jetleri, Türk Standartları Enstitüsü, Türk Hava Yolları, Türk Futbolu, Türk Vatandaşı, Türk Ticaret Kanunu, Türk Ceza Yasası ,Türk Eczacılar Birliği, Türk Tabipler Birliği, Türk Ocakları,Türk Eğitim Sen, Türk Dil Kurumu, Kamu Kuruluşlarının binalarında yazılı Türk kelimeleri,

   Basın Yayın organlarından; CNN Türk, SKY Türk, Haber Türk, TRT Türk, Dream  Türk, Türk Makx, Kanal Türk, Dijitürk…

   Başta BDP’li Ahmet Türk olmak üzere bir çok insanın soyadı Türk olarak  nüfus kayıtlarında yer almış durumdadır.

  Türkiye Cumhuriyetinin  yüce mahkemeleri ve  hakimlerimiz “TÜRK MİLLETİ ADINA”  diyerek karar veriyorlar.Bundan böyle  “MİLLET ADINA,” DİYE Mİ KARAR VERECEKLER?..Türk  adının kelime olarak ANAYASADAN  çıkarılmaması kimleri rahatsız etmektedir?     

   5253 sayılı Dernekler kanunu gereğince  Türk Sanat Müziği, Türk Halk  Müziği kullananlara  ağır müeyyideler getirilmiştir. “Türk Sanat Müziği Derneği” yerine “sanat müziği derneği”  olmuştur  ve  burada  TÜRK  kelimesi kaldırılmıştır.

         Yeni çıkarılan kanunun 28-53 maddesi; Dernek adlarında: Türk, Türkiye, Milli, Cumhuriyet ile bunların baş ve sonlarına getirilen eklerle oluşturulan kelimenin kullanımı İçişleri Bakanlığının iznine tabi tutulmuştur.

     Şimdi; “Türk Ceza Kanunu” sadece TÜRK olanları mı bağlıyor? Bu yüzden mi PKK lılar ve Kürtler  Mahkemelerimizde  TÜRKÇE konuşmuyor, direniyorlar? Bu yüzden mi Diyarbakır’da Bağımsız Kürdistan naraları atılıyor? Kürtçe  TRT Şeş Kürt kelimeleri serbest ama TÜRK kelimesi yasak.

  İstiklal Marşı ve Gençliğe Hitabe yasaklanmasa da okutulmasının, idarecinin insiyatifine bırakıldığını, Milli Eğitim Bakanlığı  Şura kararlarıyla bu olayın pekiştirildiğini, kendisini  TÜRK görmeyen birkaç kişi  çıkar da.“Ben İstiklal Marşı  okumak istemiyorum” derse… oradaki idareci ne yapacak?

     Ülkemizde Kürt ve Ermeni isimleri  ile kurulan dernekler serbest iken ,TÜRK  kelimesini yasaklamak ne anlama gelmektedir? Ermenistan ve Yunanistan’da TÜRK kelimelerini kullanmak kesinlikle yasak ve ağır cezalar gerekmektedir.

    Ankara’da kurulan “Ankara Kürt Demokrasi –Kültür ve Dayanışma Derneği” için herhangi bir işlem yapılacak mı? Bu konuda elbette ki büyüklerimizin bir bildiği vardır.

   Necip Fazıl Kısakürek’ in SAKARYA Şiirinde “ÖZ YURDUNA GARİP… ÖZ VATANINA PARYA! “ dizelerini okurken iki elimizi şakağımıza dayayarak iki kez düşünmemiz gerekmez mi?