Hoca Nasrettin damdan düşünce başına toplanan kalabalığa “bana damdan düşen birini getirin” der. Kalabalık merakla Hoca Nasrettin’e sorar “damdan düşeni ne yapacaksın Hoca Efendi?” Hoca düştüğü yerden “damdan düşenin halinden ancak damdan düşen kişi anlar siz bana damdan düşen birini bulup getirin” cevabını tüm acısına rağmen meraklı kalabalığa yapıştırıvermiş. Yazımızın başlığı Hoca Nasrettin fıkrasıyla örtüşüyor.
 
     Bu satırların yazarı sırf emekçilerin sorunlarını dile getirip, yazılar yazdığı için Rize iline sürgün edildiği için kamu çalışanının “rızası” dışında görev yerinin değiştirilmesinin ne anlama geldiğini en iyi bilenlerden biriyim. Sağlık emekçisi Cuma Çelik arkadaşımın kendi rızası dışında görev yerinin değiştirilmesi haberini alır almaz üyesi olduğu Sağlık Emekçileri Sendikası SES Niğde temsilciliğine giderek geçmiş olsun dileklerimi kendisine ilettim. Cuma arkadaş da “sürgünün halinden ancak diğer sürgün anlar bakın Göksel Hoca mesai arkadaşlarımdan önce gelerek dayanışma gösteriyor” demesiyle dostça kucaklaştık.
 
      SES Niğde Başkanı Yılmaz Yıldız SES Kayseri şubede ve Niğde il temsilciliği yönetim kurulu üyesi olan Cuma Çelik üzerinden sağlık emekçilerine gözdağı verilmek istendiğini, genel merkez düzeyinde girişimlerde bulunduklarını, Niğde Valisiyle ve Niğde Kamu Hastaneleri Birliği İdari Hizmetler Başkanı Ömer MUSABEYOĞLU görüşmeler yaptıklarını, Cuma arkadaşın durumunu yeniden gözden geçirilerek eski görev yerine verilmesi noktasında ısrarcı olduklarını muhataplarına net bir dille anlattıklarını açıklayarak “asıl üzüntü duyduğu noktanın bu görüşmeleri Cuma arkadaşla birlikte yürüttükleri gün Cuma Çelik hakkında iş yerinde bulunmadığı yönünde tutanak tutularak idari soruşturma başlatılarak savunmasının istenmiş olmasıdır” dedi.
 
      Aşağıda Cuma Çelik’in savunma metninin tamamına yer veriyorum. Metni okuyup vicdanınızla yorumlayın ve bu keyfi uygulamaların bir an evvel son bulması için örgütlü mücadeleye destek verin.    
 
 
 
NİĞDE İLİ KAMU HASTANELERİ BİRLİĞİ GENEL SEKRETERLİĞİ
( İdari Mali Hizmetler Müdürlüğü’ne)
            İLGİ; 07.02.2013 tarih ve 1152 sayılı yazınız.
            05.02.2013 tarihinde izinsiz olarak görev yerimi terk ettiğime ilişkin olarak savunmam istenmiştir.
                                                                SAVUNMAM
Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlığında geçici görevle VHKİ olarak görev yapmaktayken; 663 Sayılı KHK gereği asıl kadromun bulunduğu KHB Sekreterliği bünyesinde ki Niğde Devlet Hastanesine 25.01.2013 tarihinde naklen tayinim yapıldı. Başlayışımı yaptığım gün (25.01.2013) Dr. Doğan Baran Çocuk Hastalıkları Hastanesine Vezne Birimine görevlendirmem yapıldı.
 
4688 Sayılı Kanun kapsamında SES Kayseri ve aynı zamanda SES Niğde Yönetiminde görevliyim. Sendika üyelerinin ve yöneticilerinin güvencesi bölümünde Madde 18- (Değişik: 24.6.2004-5198/3 md.) Kamu işvereni, işyeri sendika temsilcisi, sendika işyeri temsilcisi, sendika il ve ilçe temsilcisi ile sendika ve sendika Şube yöneticilerinin işyerini (…) Sebebini açık ve kesin şekilde belirtmedikçe değiştiremez. Kamu işvereni kamu görevlileri arasında sendika üyesi olmaları veya olmamaları nedeniyle bir ayırım yapamaz. İbarelerine yer verilmiştir. Bu kapsamda Hastane Yöneticisi Dr.Bahri ELMAS’la SES Yönetimi adına Temsilcimiz Yılmaz YILDIZ ile birlikte 28.01.2013 tarihinde bir görüşme yapılmış, akabinde Niğde Valisi Âlim BARUT’la görüşülerek Hukuki ve idari haklarımız yeniden hatırlatılmış, yapılan görevlendirmenin iptali istenmiştir. Süreç içinde lehimize herhangi bir gelişme olmayınca Niğde KHB Genel Sekreteriyle SES Genel Başkanımız bir görüşme yapmış, Genel Sekreterin bizlerle görüşmek istediğini söylenmiştir. Bizde SES Yönetimi olarak 04.02.2013 tarihinde Genel Sekreterle görüşemeye gittik. Kendileri yoğun olduğu ve konuyu İdari Hizmetler Başkanı Ömer MUSABEYOĞLU ile görüşüleceği sekreteri tarafından ifade edildi.   Bizlerde İdari Hizmetler Başkanı Ömer MUSABEYOĞLU görüşerek sorunun çözümü konusunda ertesi gün sabah saat 09;00 gibi görüşmek üzere randevulaştık.


    05.02.2013 tarihinde sabah saat 08;00’de Niğde Devlet Hastanesindeki imza föyüğüne imza atarak işime başladım. İdari Hizmetler Başkanı Ömer MUSABEYOĞLU ile görüşme yapmak üzere izin almak için, Müdürümüz Ergün ÖZCAN’nın odasına gittim. Kendisi yoktu. Görev yerim de belli olmadığı için birim sorumlum da olmadığından dolayı bende Sicil Bürosuna bilgi vererek İdari Hizmetler Başkanı Ömer MUSABEYOĞLU ile randevum var. Beni bekliyor. Bilginiz olsun, arayan olursa Ömer MUSABEYOĞLU tayinime ilişkin görüşme yapacağım diyerek Dr. Doğan Baran Çocuk Hastalıkları Hastanesine gidip randevum üzerinden Ömer beyle görüşme yapmak üzere ayrıldım.
 
       Kamu Hukukun bilinen ilkelerinden biri olan İspat yükü’nün her zaman için iddia edende olduğu ve suçun hiçbir şüpheye yer vermeyecek şekilde ortaya konulması gerekliliği görmezden gelinmiş, gerekse de izinsiz görev yerimi terk ettiğime dair suç unsuru oluşturacak hiçbir durum yok iken, iddiaları ispatlayan  (turnike giriş çıkış, imza yoklaması, kamera, şahit vb) herhangi bir delil ortaya konulmamıştır.  Kaldı ki; Niğde Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteriyle önceden planlanmış bir randevuya icabet etmek en üst İdari Amirin çağrısına cevap vermektir. Buna rağmen çalıştığım birimdeki (Sicil Bürosuna) bilgi verip, izin alarak kurumdan ayrıldım.
 
     Hakkımda ıslat edilen suçlama gerçeği yansıtmamaktadır. Bilerek ve kasten görev yerini terk etmek gibi bir durum yoktur. Konunun tamamen bilgi eksikliğinden veya yanlış anlaşılmaktan kaynaklı olarak ortaya çıktığını düşünmekteyim. Yapılan bu mesnetsiz suçlamanın kaldırılmasını, idari ve hukuki haklarım saklı kalmak kaydıyla savunmamı yaparak bilgilerinize sunuyorum.
 
     Gereğini arz ederim. 12.02.2013  
 
ADRES; Cuma ÇELİK Sağlık Kurumları Döner Sermaye Saymanlığı
                                                                                       NİĞDE