Haber Yorum : Selim GÖKEL


19 Mayıs Gençlik ve Spor Bayramı bu yıl Akp hükümetinin kararı ile Ankara dışında kaldırılıyordu, ancak dava açılması sonucu iptal edildi. Bunun üzerine …Eğitim Bakanlığı tekrar yönetmelik değiştirerek kutlamaları daha da ucubeleştirdi.

 

İller ve İlçelerde yerel yönetim ve Kaymakamlıkların katkıları ile daha kalabalık kitlenin  katılımı sağlanması için sünnet şöleni tadında kutlamalar yapılması kararlaştırıldı.

 

Yeni kutlamalarda, Milli hassasiyetler  yok, tarih bilinci yok, Atatürk yok, Milli Mücadele yok, Vatan, Millet sevgisi yok…

 

Zaten yıllar önce AB Temsilcisi Karen Fogg bir grup mandacı, yandaş gazeteci ile elekronik ileti üzerinden görüşürken  tavsiyelerde bulunuyordu. “ Bu ülkenin tarih bilincinin yok edilmesi lazım…” diyordu.

 

Ödev aynen yerine getirildi… Sürüyor…

 

İçi boşaltılmış ve ardından yok olacak bir 19 Mayıs kutlamaları hedeflenmekte.

 

Eski kutlamalarda resmi idi bu günkü Niğde ve Bor kutlamaları da resmi oldu.

 

İkisinin arası bulunamadı hiç aranmadı zaten,  … Eğitim Bakanı kestirdi attı.

 

Öğrencilerin sınavını  bahane eden …Eğitim Bakanı,  sınavlara çare olmak yerine Milli  Bayramları kaldırmayı tercih etti.

 

Bu gün törenlerde insanlara şunu sordum… Önceki törenler mi, yoksa bu günkü tören mi?

 

Sizlerin de sormasını dilerdim. Resmi törenlere katılanlar da  bırakın çoşkuyu insanlarda burukluk, hüzün vardı, üzüntü vardı.

 

Az sayıda insana  ayakta program izlettiler… Stadyumlar esirgendi… Yapmış olmak için bazı etkinlikler yapıldı.

 

Bu gün Niğde’de hükümetin emir buyurduğu resmi törenlerin ardından bir grup STK üyeleri  basın açıklaması yaptı. Akşam Bor’da Ülkü Ocaklarının 19 Mayıs Programı  vardı… Hafta için bir başka yerde başka başka programlar var.

 

 

Oradaki heyecan ve kaygıdan gelecekte halk kutlamalarının, alternatif kutlamaların  daha coşkulu olacağını tahmin etmek güç değil. Diğer illerde de bu oldu…  Üstelik bu yıl kutlamaların nasıl olacağı bile tahmin edilemiyordu.

 

 

En çok üzüldüğüm konu… Bu millete bayramlarını bile böldürdüler… Ayrıştırdılar…

 

Bilinçli olarak her konuda 10 yıldır ayrıştırıldığımız gibi…

 

Bölünüyoruz…

 

Oysa bu  BAYRAM’dı…

 
 
 
Geçtiğimiz yıl ki 19 Mayıs kutlama fotoğrafları…
 
Nostalji tadında…
   
                               
Editör: TE Bilişim