Yaşam tarzımız olarak gördüğümüz ülkücülük ve Turan ideali gereğince, Nerede bir Türk , nerede bir mazlum varsa ilgi alanımıza girdiği gerçeğinden hareket ile hiç bir satırına dokunmadan ve yorumlamadan aşağıdaki  ÜLKÜ OCAKLARI EĞİTİM VE KÜLTÜR VAKFI TÜRKMENEVİ başkanlığının feryadını sizlerle paylaşmak istedim.

İnşallah yüreklerimizdeki bu feryat gereken karşılığı görecektir.

DÜNYA KAMUOYUNU UYARIYORUZ

Halep’te su ve gıda tükendi! Artık bu sese kulak verin. Bu sesi duyurup Halep’e İNSANİ YARDIM ulaştıracak bir koridor oluşmasını sağlayamazsak, çok yakın zamanda önce çocuklar ve yaşlılar olmak üzere sivil ölümleri başlayacak!

2011 yılında başlayan Suriye iç savaşı, 2012 yılında Halep’e sıçradı. Halep halkı o tarihten beri vatanlarını Esad, Rusya, İran, IŞID ve PYD’ye karşı savunmak için kimseden bir şey beklemeden direndi. Uzun zamandır kuşatma altında olan Halep, tek ulaşım seçeneği olan Kastello yolu üzerinden Türkiye’ye açılan koridor sayesinde az da olsa yardım alabilmekteydi. 5 yıldır savaşan Halep, yakıt, gıda ve su ihtiyacını yalnızca bu yolla temin edebiliyordu. Halep’in dış dünya ile tek bağlantısı olan Kastello yolu, 8 Temmuz 2016 tarihinden itibaren PYD ve Rejim tarafından kapatılarak Halep tam kuşatma altına alındı.

200.000’i Türkmen olmak üzere 500.000 sivil insanın yaşadığı Halep’e sağır kalırsak, Rus uçaklarının bombaları altında, Rejim ve PYD kıskacında kalan şehir çok yakında bir toplu mezara dönecek. Gıda ve su stokunun 21 Temmuz 2016 tarihi itibariyle tükendiği Halep’te en geç Temmuz ayı sonunda açlıktan ölümlerin başlaması bekleniyor. Silahsız 5 yıl dayanan Halep’in susuz 5 gün dayanması imkansız…

Halep için kamuoyundan yegane isteğimiz, yaşanan açlık tehlikesinin dünyaya duyurulması için sesimize ses vermenizdir. Şu anda yardım ulaştırma imkanı kalmadığı için aynî ve maddi yardım toplamanın bir faydası olmayacaktır.

Biliyoruz ki Türkiye, hain terör örgütü FETÖ’nün yaptığı alçakça saldırılarla hassas günler yaşıyor. Yine biliyoruz ki Kilis’e sadece 60 km uzaklıkta olan ata yadigarı Halep, Anadolu’nun doğal bir parçasıdır. Halep’te yaşayan insanlar din kardeşimiz, soydaşımız hepsinden önemlisi masum sivil insanlardır. Ve artık bu insanların sabırla ölümü beklemekten başka şansı kalmadı.

Bu çağrıyı okuyan herkesin sesimizi çoğaltmak için ulaşabildiği bütün makamlara, sesli ve görsel medya organlarına, yabancı basın-yayın organlarına, dernek, vakıf vb sivil toplum kuruluşlarına, siyasi partilerin il başkanlıklarına ve genel merkezlerine, kanaat önderlerine tekrar tekrar iletmesi ve konuyu takip etmesini istiyoruz.

Halep’i insanlığınıza emanet ediyoruz.